Πάνω από 60 ενεργά κρούσματα κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη

Πάνω από 60 ενεργά κρούσματα κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη

Στα ενεργά κρούσματα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη 66 είναι τα ενεργά κρούσματα και από αυτά τα οκτώ είναι στο νοσοκομείο και τα 58 στο σπίτι. Για την την Αττική τόνισε ότι υπάρχουν 596 άτομα σε απομόνωση και πρόκειται για ανθρώπους που είχαν επαφή με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα.«Ξέρουμε όλα τα κρούσματα πού βρίσκονται. Δεν υπάρχει ανάγκη πανικού», διαβεβαίωσε ο κ.Χαρδαλιάς.

Την επέκταση του μέτρου της χρήση μάσκας και σε άλλους χώρους ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατόπιν εισήγησης των ειδικών, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, τα οποία, όπως είπε είναι «πλήρως διαχειρίσιμα».Η ισχύς του νέου μέτρου τίθεται σε ισχύ από αύριο Τρίτη.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, σε

ΔΕΚΟ, τράπεζες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού
Καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.α)
Καταστήματα λιανικής
Κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής

«Θα χρειαστεί να μάθουμε να ζούμε με τη χρήση μάσκας», είπε χαρακτηριστικά.Υποχρεωτική είναι επίσης και για τους εργαζόμενους στην εστίαση.Ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι έως τώρα είναι υποχρεωτικός ο χαρακτήρας της χρήσης μάσκας που αφορούσε αποκλειστικά τους υγειονομικούς χώρους, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα ταξί, τα κέντρα αισθητικής, τα πλοία, τα αεροπλάνα και τα σουπερμάρκετ.