Ημέρα θλίψης. Πένθιμα ηχούν οι καμπάνες στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης (Βίντεο)

Ημέρα θλίψης. Πένθιμα ηχούν οι καμπάνες στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης (Βίντεο)

Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες στην Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης, ενώ οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες, σήμερα, ημέρα που έχει προγραμματιστεί η πρώτη, μετά από 86 χρόνια, μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, «σφραγίζοντας» την μετατροπή του χώρου σε τζαμί.

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης καλεί τους πιστούς σε προσευχή. Εν τω μεταξύ, στην Αγιά Σοφιά έφτασε πριν από λίγο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Ο Τούρκος Πρόεδρος κατέφτασε στην Αγία Σοφία που έχει μετατραπεί πλέον από μουσείο σε τζαμί, λίγο πριν την έναρξη της μεγάλης προσευχής.

Δείτε το βίντεο του Seleo.gr:

Δεκαεπτά χιλιάδες άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας επρόκειτο να αναπτυχθούν γύρω από το κτίριο και πολλοί δρόμοι να κλείσουν για την έλευση των επισήμων. Τρεις ιμάμηδες, ανάμεσά τους και ένας καθηγητής ισλαμικού νόμου στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά και πέντε μουεζίνηδες, δύο από το Μπλε Τζαμί, συμμετέχουν στην εναρκτήρια τελετή.Πλήθος οπαδών Τούρκου προέδρου και πιστών μουσουλμάνων έχει συγκεντρωθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες έξω από την Αγία Σοφία, ενόψει της πρώτης επαναλειτουργίας της σήμερα, Παρασκευή, ως τεμένους και της φιέστας που ετοιμάζει για το γεγονός ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε Live εικόνα: