Αντιδρούν αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης για την φρούρηση γυναίκας θετικής στον κορονοϊό

Αντιδρούν αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης για την φρούρηση γυναίκας θετικής στον κορονοϊό

Την έντονη αντίδραση αστυνομικών της Θεσσαλονίκης προκάλεσε η διαταγή  φύλαξης κρατούμενης, η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης, καθώς  βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Η γυναίκα εντοπίστηκε εχθές στο Σέιχ Σου, μεταφέρθηκε από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου και υποβλήθηκε στο απαραίτητο τεστ για κορονοϊό, όπου και  διαγνώστηκε θετική στο ιό. Η γυναίκα από την Σομαλία, δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα διαμονής στην χώρα μας, με αποτέλεσμα να παραμένει φρουρούμενη  στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης με ανακοίνωση του αναφέρει  χαρακτηριστικά ότι, ''με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για τη σχετική σημερινή διαταγή Υπηρεσίας της Θεσσαλονίκης, που διαθέτει τους συναδέλφους μας σε φύλαξη κρατούμενης σε δημόσιο νοσοκομείο, που νοσεί κατόπιν σχετικού ελέγχου από COVID-19''.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι, ''οι συνάδελφοι σίγουρα δεν γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να κινηθούν σε περίπτωση που πρέπει να προσεγγίσουν την κρατούμενη. Η Υπηρεσία ίσως θα έπρεπε σε τέτοιες εξεζητημένες περιπτώσεις να παρείχε ειδικές υγειονομικές στολές, καθώς υπάρχει ελλείψει σχετικού πρωτοκόλλου και ο κίνδυνος δεν προνοοείται, γι' αυτό ελλοχεύει πάρα πολύ και σε υψηλό επίπεδο μάλιστα''. 

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Ενωτικού Κινήματος Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης:

Έχουν οι Αστυνομικοί αντισώματα στον κορονοϊό;
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για τη σχετική σημερινή διαταγή Υπηρεσίας της Θεσσαλονίκης, που διαθέτει τους συναδέλφους μας σε φύλαξη κρατούμενης σε δημόσιο νοσοκομείο, που νοσεί κατόπιν σχετικού ελέγχου από COVID-19.
Το πρώτο εύλογο ερώτημα που δεχθήκαμε δικαιολογημένα από τους συναδέλφους μας που διατέθηκαν για την συγκεκριμένη υπηρεσία είναι:
Τι μέτρα υγιεινής, ασφαλείας και αυτοπροστασίας θα πρέπει να λάβει ο αστυνομικός;
Επίσης πώς θα πρέπει να προστατευτεί ο ίδιος και να προστατεύσει και την οικογένεια του μετά τη λήξη της υπηρεσίας του;
Το δεύτερο ερώτημα είναι εάν όσοι ήρθαν σ' επαφή με την κρατούμενη μπήκαν, άραγε, σε καραντίνα;
Οι συνάδελφοι σίγουρα δεν γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να κινηθούν σε περίπτωση που πρέπει να προσεγγίσουν την κρατούμενη!
Η Υπηρεσία ίσως θα έπρεπε σε τέτοιες εξεζητημένες περιπτώσεις να παρείχε ειδικές υγειονομικές στολές, καθώς υπάρχει ελλείψει σχετικού πρωτοκόλλου και ο κίνδυνος δεν προνοοείται, γι' αυτό ελλοχεύει πάρα πολύ και σε υψηλό επίπεδο μάλιστα!