ΔΟΥ Κοζάνης: Σε κίνδυνο ζωής οι δύο από τους τραυματίες της επίθεσης με τσεκούρι

ΔΟΥ Κοζάνης: Σε κίνδυνο ζωής οι δύο από τους τραυματίες της επίθεσης με τσεκούρι

Την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας των δύο εκ των πιο σοβαρά τραυματιών που διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης το απόγευμα της 16ης Ιουλίου, μετά την επίθεση σε βάρος τους με τσεκούρι εντός της ΔΟΥ Κοζάνης, γνωστοποιεί η διοίκηση του νοσοκομείου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία ιατρική ενημέρωση, ο ασθενής Ξ. Π., 56 ετών, παραμένει σε νοσηλεία στη Β΄ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είναι διασωληνωμένος σε καταστολή σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και παρουσιάζει δυσκολία ανταπόκρισης στη θεραπεία. Κατόπιν εκτίμησης που έγινε σήμερ συνολικά από την ιατρική ομάδα, τον Ν. Καπραβέλο, Σ. διευθυντή της Β΄ ΜΕΘ, τον Θ. Σιώζο, διευθυντή στη Νευροχειρουργική Κλινική, και τον κ. Ν. Φόρογλου, αναπλ. καθηγητή Νευροχειρουργικής ΑΠΘ, η κατάστασή του θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για τη ζωή του.

Η ασθενής Π. Θ., 67 ετών, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Β΄ ΜΕΘ) διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Παρουσιάζει σημαντικά σημεία βελτίωσης μετά από τις επεμβάσεις αποκατάστασης στα τραύματα του προσώπου που διενεργήθηκαν τη Δευτέρα. Ωστόσο, δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο, λόγω των βλαβών που υπέστη στον εγκέφαλο. Παραμένει σε στενή νευροχειρουργική παρακολούθηση.