Νέες καταγγελίες  ''φωτιά'' για την 33χρονη που απήγαγε τη 10χρονη στη Θεσσαλονίκη

Νέες καταγγελίες ''φωτιά'' για την 33χρονη που απήγαγε τη 10χρονη στη Θεσσαλονίκη

Μια νέα σοκαριστική διάσταση στην υπόθεση της 33χρονης Ειρήνης Μούρθου, που ήδη προφυλακίστηκε για την αρπαγή και την κακοποίηση της 10χρονης Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη, ερευνούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας.

Δύο νεαρές γυναίκες εμφανίστηκαν στην Αστυνομία μετά τη σύλληψή της και κατήγγειλαν ότι η Μούρθου τις νάρκωσε και τις βίασε. «Μας βίασε η απαγωγέας της Μαρκέλλας», είπαν στους αστυνομικούς, επισημαίνοντας ότι αναγνώρισαν το πρόσωπο της 33χρονης γυναίκας. Από τις καταγγελίες αυτές προκύπτουν νέα ερευνητικά δεδομένα στην υπόθεση, αφού πλέον οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουν όχι μια μεμονωμένη περίπτωση, αυτή του ανήλικου κοριτσιού, αλλά το ενδεχόμενο η 33χρονη να διέπραττε συστηματικά ανάλογες πράξεις όχι μόνο για την προσωπική σεξουαλική ικανοποίησή της, αλλά ταυτόχρονα και για τη βιντεοσκόπηση των βιασμών, προκειμένου να εκμεταλλευτεί οικονομικά το πορνογραφικό υλικό.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της Realnews, οι δύο αυτές γυναίκες εμφανίστηκαν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης μετά την προφυλάκιση της Μούρθου και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών της, καθώς στο πρόσωπό της αναγνώρισαν τη γυναίκα που, όπως κατήγγειλαν, τις νάρκωσε και τις βίασε. Οι περιγραφές τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι σχεδόν ίδιες. Περιγράφουν ότι γνώρισαν την 33χρονη μέσα από έναν κύκλο γνωστών και η ίδια επεδίωξε να «κάνουν παρέα». Μετά από κάποιες κοινωνικές επαφές και εξόδους, η Μούρθου κατόρθωσε να μείνουν μόνες σε ένα διαμέρισμα, πιθανότατα σε αυτό που κατοικούσε στη Θεσσαλονίκη, και μετά από ένα ποτό που τις κέρασε έχασαν κάθε δυνατότητα αντίδρασης και υπέστησαν βιασμό. Προφανώς, λένε οι αστυνομικοί, μέσα στο ποτό είχε ρίξει κάποια ναρκωτική ουσία, όπως ακριβώς έκανε και στην αρπαγή της 10χρονης Μαρκέλλας, για να κάμψει κάθε αντίστασή τους.

Πέρα από αυτή καθαυτή την πράξη του βιασμού, οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν αν παράλληλα η 33χρονη φωτογράφιζε ή βιντεοσκοπούσε τα όσα διέπραττε, κάτι που σε πρώτη φάση δεν μπορούν να θυμηθούν οι δύο γυναίκες που κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματά της, οι οποίες υποστηρίζονται στην προσπάθεια αυτή και από ειδικό ψυχολόγο της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο μεταξύ, στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, συνεχίζονται οι προσπάθειες να ανακτηθούν τα δεδομένα από τον σκληρό δίσκο του φορητού υπολογιστή της 33χρονης, τον οποίο έσπασε χτυπώντας τον σε μεταλλικό κάδο απορριμμάτων, μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς να κινούνται για να τη συλλάβουν.

Η μαρτυρία της 10χρονης Μαρκέλλας ότι τη βιντεοσκόπησε κατά τη διάρκεια της αρπαγής και κακοποίησής της, αλλά και ότι παράλληλα είχε διαδικτυακή επικοινωνία με αλλοδαπό άνδρα με τον οποίο μιλούσαν αγγλικά, έχει κάνει τους αστυνομικούς από την πρώτη στιγμή να ερευνούν προς την κατεύθυνση της διοχέτευσης αυτού του οπτικού υλικού προς κάποια πλατφόρμα, την οποία χρησιμοποιούν παιδόφιλοι έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών. Η ανάκτηση, λοιπόν, των δεδομένων αυτών από το σπασμένο σκληρό δίσκο του υπολογιστή της Μούρθου αποτελεί, πλέον, όχι απλώς το κλειδί για το τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια της αρπαγής του ανήλικου κοριτσιού και προς ποια κατεύθυνση διοχετεύτηκε το οπτικό υλικό από την κακοποίησή του, αλλά και την άκρη του νήματος για το πόσο ευρεία ήταν η δράση της και πόσα θύματα είχε στο σκοτεινό ενεργητικό της, μετά και τις καταγγελίες των δύο νεαρών γυναικών για τον βιασμό τους από την 33χρονη.

Παράλληλα, άλλη ομάδα αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη προσπαθεί να εντοπίσει οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή της Μούρθου μέχρι και ένα χρόνο πριν από την αρπαγή της Μαρκέλλας, είτε αυτή η συναλλαγή αφορά τραπεζικούς λογαριασμούς, είτε μεταφορές χρημάτων μέσω άλλων οδών, είτε αγορές που έχει πραγματοποιήσει. Και αυτό γιατί τα 7.000 ευρώ που βρέθηκαν στην τσάντα της κατά τη σύλληψή της δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση, ακόμη και σύμφωνα με τον ισχυρισμό της ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της την εξέδιδε, κάτι που ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά και κινήθηκε νομικά εναντίον της. Τα χρήματα αυτά, λένε αστυνομικές πηγές, θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν από την «πώληση πρωτογενούς πορνογραφικού υλικού μέσω ειδικών εφαρμογών που λειτουργούν στο διαδίκτυο, η λειτουργία των οποίων αποφέρει τεράστια χρηματικά ποσά στους διαχειριστές τους».

Πηγή: Εφημερίδα Real