Ελλείψεις σε μέτρα προστασίας και προσωπικό καταγγέλουν οι εργαζόμενοι στο δήμο Θεσσαλονίκης

Ελλείψεις σε μέτρα προστασίας και προσωπικό καταγγέλουν οι εργαζόμενοι στο δήμο Θεσσαλονίκης

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δρόσο Τσαβλή και προς το σύνολο των δημοτικών συμβούλων συνέταξε η

παράταξη των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία», ζητώντας λύσεις για ορισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και απαιτούν άμεση λύση, όπως η παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας και οι καθυστερήσεις σε πληρωμές.

Δεδομένου ότι οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. δεν πραγματοποιούνται δια ζώσης, εξαιτίας της πανδημίας, οι εργαζόμενοι κρίνουν δύσκολη την οποιαδήποτε παρέμβαση και μάλιστα αφήνουν αιχμές για τη στάση της διοίκηση του δήμου απέναντι στα προβλήματά τους, καθώς «δείχνει πως αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους», όπως αναφέρουν στην επιστολή.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και την υγιεινή-ασφάλεια των εργαζομένων,  «όλο αυτό το διάστημα της επιδημίας, ο δήμαρχος και η διοίκηση του με δηλώσεις τους, παρουσίαζαν ότι τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους», ωστόσο αν και «μπορεί να υπάρχουν κάποια υλικά στις αποθήκες, αλλά αυτά δίνονται με το σταγονόμετρο. Αδιάψευστος μάρτυρας, το τι μέσα προστασίας έχουν πάρει οι εργαζόμενοι αυτή την περίοδο, είναι οι υπεύθυνες δηλώσεις που υπογράφουν για κάθε μέσο προστασίας που παίρνουν. Όποιος θέλει μπορεί να ζητήσει αυτά τα στοιχεία και θα δει πόσα και ποια μέσα προστασίας έχουν πάρει οι εργαζόμενοι», υποστηρίζει η ΔΑΣ στην ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, «σε πολλά εργοτάξια των εργατοτεχνικών υπηρεσιών (καθαριότητα, πράσινο, τεχνικές υπηρεσίες) η κατάσταση παραμένει τριτοκοσμική, αφού δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση. Από τη μία η διοίκηση παραχωρεί σε πολυεθνική (παλαιά σφαγεία) και στην ελληνογερμανική ένωση (βίλλα Πετρίδη) κτίρια που ανακαινιστήκαν και από την άλλη εξακολουθεί να στεγάζει εργαζόμενους σε άθλιες συνθήκες», επισημαίνει η ΔΑΣ.

Υπενθυμίζει, δε, ότι «μεγάλος διαγωνισμός για την προμήθεια όλων των Μ.Α.Π. που προβλέπονται από υπουργικές αποφάσεις έχει να γίνει στον δήμο από το 2013» και μάλιστα «στο μόνο που έχει προχωρήσει η διοίκηση Ζέρβα, περίπου 1 χρόνο που διοικεί, είναι η σύνταξη μελέτης. Και σήμερα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες του διαγωνισμού, με τους ρυθμούς που ακολουθεί και τη σημασία που δείχνει για τέτοια ζητήματα η διοίκηση, η προμήθεια όλων των μέσων προστασίας θα καθυστερήσει για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αντιθέτως, η ΔΑΣ προτείνει μεγάλους διαγωνισμούς με γρήγορες διαδικασίες, καθώς «υπάρχει αυτή η δυνατότητα λόγω της επιδημίας. Η διοίκηση βέβαια επικαλείται τη συγκεκριμένη νομοθεσία όταν είναι να συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις π.χ. μηχανουργείο και όχι για να προμηθευτεί όλα τα Μ.Α.Π. , εργαλεία και ανταλλακτικά για τις υπηρεσίες του δήμου».

Ακόμη, «το πόσο σημασία δείχνει η διοίκηση για τους εργαζόμενους φαίνεται και από το γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα υπάρχουν γιατροί εργασίας (έληξαν οι συμβάσεις εδώ και 1 μήνα) που είναι απαραίτητοι, ειδικά αυτή την περίοδο που όλοι μιλούν για νέα έξαρση της επιδημίας», καταγγέλλει η ΔΑΣ.

Αναφορικά με τις απλήρωτες εργατοώρες, παρουσιάζονται «μεγάλες καθυστερήσεις» στην πληρωμή των νόμιμων προσαυξήσεων που δικαιούνται οι εργαζόμενοι για εργασία Κυριακές-αργίες, νυχτερινές ώρες και εργασία πέρα του ωραρίου, τονίζει η ανακοίνωση. Ειδικότερα «σε πολλούς εργαζόμενους χρωστάνε ποσά πάνω από 1.000 ευρώ», προσθέτει η ΔΑΣ και υποστηρίζει πως «οι μόνοι που πληρώνονται άμεσα τις υπερωρίες τους είναι οι ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες του δημάρχου. Ταρίφα 200 με 250 ευρώ καθαρά τον μήνα. Να σημειωθεί ότι πρώτη φορά στον δήμο ειδικοί σύμβουλοι δημάρχου πληρώνονται υπερωρίες».

Για τις ελλείψεις προσωπικού και διαχείριση προσωπικού, ΔΑΣ κάνει λόγο για διαπιστωμένες ελλείψεις, ειδικά στις τεχνικές υπηρεσίες. «Αυτή είναι άλλωστε και η δικαιολογία που το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου 100% εκτελείται από ιδιωτικές εταιρίες. Σε ελάχιστα χρόνια δεν θα υπάρχει κανείς εργαζόμενος σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Θα χαθεί τελείως τεχνογνωσία από υπηρεσίες του δήμου. Το πρόβλημα δεν λύνεται με συμβασιούχους και άθλια προγράμματα εργασίας από τον ΟΑΕΔ. Απαιτούνται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού», αναφέρει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, «ελλείψεις προσωπικού παρουσιάζονται και σε διοικητικές υπηρεσίες, κυρίως σε υπηρεσίες που εξυπηρετούν κοινό π.χ. ΤΑΠ κ.α. Το πρόβλημα εντείνεται και από τη διαχείριση του προσωπικού που κάνει η διοίκηση με τις συνεχείς μετακινήσεις», συμπληρώνει η ΔΑΣ.

Ενδεικτικά στην καθαριότητα «είναι στα χαρτιά ενταγμένοι και μισθοδοτούνται από τα ανταποδοτικά τέλη περίπου 850 εργάτες και εργάτριες. Όμως καθημερινά στους δρόμους για να μαζέψουν σκουπίδια είναι περίπου 400. Αυτό γίνεται γιατί όλοι οι εργάτες και οι εργάτριες εσωτερικών χώρων, που καθαρίζουν όλα τα κτίρια του δήμου είναι ενταγμένοι στην υπηρεσία καθαριότητας και όχι στην υπηρεσία που εργάζονται», ισχυρίζεται η ΔΑΣ. Μάλιστα «χωρίς καμία έγγραφη απόφαση «βαπτίζει» εργάτες και εργάτριες καθαριότητας σε διοικητικούς υπαλλήλους και «βοηθούς» επόπτη. Και εδώ μιλάμε για πολλούς εργαζόμενους. (...) Αυτό που ζητούμε είναι κάθε εργαζόμενος να ενταχθεί στην υπηρεσία που εργάζεται και κάθε εργαζόμενος να δουλεύει σε εργασίες σύμφωνα με την ειδικότητα του. Έτσι θα φανεί πόσοι εργάζονται πραγματικά για την καθαριότητα της πόλης, πόσο είναι πραγματικά το κονδύλι μισθοδοσίας από τα τέλη καθαριότητας και οι ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν και στην υπηρεσία καθαριότητας. Αυτά θέλει να αποφύγει, για τους δικούς της λόγους και σκοπούς, η διοίκηση και ακολουθεί αυτή την τακτική», παρατηρεί, μεταξύ άλλων, η ΔΑΣ στην ανακοίνωσή της.

Εν κατακλείδι, «ζητούμε από εσάς να θέσετε τα παραπάνω προβλήματα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να απαιτήσετε απαντήσεις», προτρέπει η παράταξη των εργαζομένων.