"Δεν ξεχνώ": Γιγαντιαίο πανό για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

"Δεν ξεχνώ": Γιγαντιαίο πανό για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδας τιμούν την συλλογική μνήμη κ στέλνουν δυνατά το μήνυμα: Ο αγώνας για την δικαίωση του προσφυγικού Ελληνισμού συνεχίζεται.

Ο ματωμένος χάρτης της Κύπρου, το μήνυμα «Δεν Ξεχνώ» αλλά και στίχοι από τον «Ύμνο και Θρήνο για την Κύπρο» του Γιάννη Ρίτσου αποτυπώνονται στο μεγάλο πανό που αναρτήθηκε σήμερα το πρωί στην πρόσοψη του δημαρχείου Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία της μαύρης επετείου των 46 χρόνων από τον «Αττίλα».

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδος Αλέξανδρος Μούστρας υπογράμμισε ότι με την ανάρτηση του πανό στην πρόσοψη του Δημαρχείου «υψώνεται το διαχρονικό μήνυμα ‘Δεν ξεχνώ’. Δεν ξεχνάμε τις 200.000 Έλληνες της Κύπρου που διώχθηκαν από τις πατρογονικές εστίες, τους χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους και τραυματίες, το κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου».
Το πανό που αναρτήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης είναι διαστάσεων 16Χ11 μέτρων. Σε αυτό αναγράφονται συγκεκριμένα οι στίχοι «Νησί πικρό, νησί γλυκό, νησί τυραγνισμένο, κάνω τον πόνο σου να πω και προσκυνώ και μένω».