Καλαμαριά: Διαμαρτυρία γονέων στο δημαρχείο

Καλαμαριά: Διαμαρτυρία γονέων στο δημαρχείο

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων 3ο, 9ο και 10ο

θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Καλαμαριάς την Δευτέρα 13 Ιουλίου, στις 7.30 το απόγευμα.

Η ανακοίνωση τους:

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών τους κρούουν γονείς τελειόφοιτων μαθητών τριών γυμνασίων της περιοχής Νέας Κρήνης – Άγιου Ιωάννη, στην Καλαμαριά που εξαναγκάζονται να φοιτήσουν σε Λύκειο άλλου συνοικισμού και εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων ενημερώθηκαν ότι οι μαθητές της Α’ Λυκείου θα πάνε στο 4ο και 5ο ΓΕΛ στη συνοικία Βότση και όχι στο 3ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, στη Νέα Κρήνη, και ενώ υπάρχουν κενές αναξιοποίητες αίθουσες διδασκαλίας σε κοντινά σχολικά κτίρια, αναγκαστικά θα διανύουν απόσταση χιλιομέτρων και να διασχίζουν δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με αυξημένη επικινδυνότητα ή θα χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς, στα οποία δεν τηρούνται μέτρα προστασίας από τον νέο κορονοϊό.

Οι γονείς σε μία περίοδο γενικής αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας είναι ανάστατοι και προειδοποιούν ότι προτίθενται ακόμη και να μην προβούν σε επιβεβαίωση της εγγραφής των παιδιών τους, αν δεν επανεξεταστεί το αίτημά τους να αξιοποιηθεί κτίριο που στεγάζει σήμερα το 10ο Γυμνάσιο και διαθέτει κενές θέσεις.

Η επικινδυνότητα είναι πολύ μεγάλη και οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουν να βρουν επειγόντως λύση που θα διασφαλίζει την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς για τους μαθητές της περιοχής, τονίζουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των τριών Γυμνασίων.

Επισημαίνουν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα με αιτήματα την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των παιδιών τους και την εφαρμογή της λύσης μετεγκατάστασης του 10ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου που εξασφαλίζει την παραμονή των μαθητών στην περιοχή τους.