Πεζοδρομείται ξανά η Πλαστήρα στην Καλαμαριά

Πεζοδρομείται ξανά η Πλαστήρα στην Καλαμαριά

Πεζοδρομείται ξανά η Πλαστήρα στην Καλαμαριά

 

 Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, αυτή τη φορά η πεζοδρόμηση της οδού θα γίνει από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

Η ανακοίνωση:

Μετά την επιτυχημένη δράση της πιλοτικής πεζοδρόμησης της παραλιακής Νικολάου Πλαστήρα που έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τους δημότες και μέρος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο Δήμος Καλαμαριάς την πεζοδρομεί ξανά, το  Σάββατο 27 Ιουνίου, από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ. Η εφαρμογή του μέτρου έχει στόχο τη στήριξη και την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας  στη μετα- κορωνοϊού εποχή.

Η απουσία οχημάτων, ο μειωμένος θόρυβος, η φιλικότερη εικόνα για τους πεζούς, ο ελεύθερος  χώρος για ποδηλάτες, η ασφαλής μετακίνηση των γονιών  με μικρά παιδιά  αλλά και των ατόμων με δυσκολίες μετακίνησης, διαμόρφωσαν τις ιδανικές εκείνες συνθήκες  οι οποίες διασφάλισαν  ζωτικό χώρο  για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών, απολαμβάνοντας  την παραλιακή διαδρομή.

Για 18 συνεχείς ώρες η εικόνα της Αρετσούς άλλαξε  και διαμόρφωσε τις ώρες αυτές,  μία γιορτινή ελκυστική πραγματικότητα. Ο δρόμος σε όλο το μήκος του σχεδόν, πλημμύρισε από μουσική,  χαρούμενες φωνές παιδιών  που έπαιζαν και κινούνταν ελεύθερα με τα πατίνια και τα ποδήλατά τους, οι γονείς ήταν φανερά χαλαροί και ευδιάθετοι,  ενώ τα χαμόγελα και η ευχαρίστηση ήταν τα συναισθήματα που  αποτυπώθηκαν στα περισσότερα πρόσωπα των περιπατητών. Ζωντάνεψαν παλιές όμορφες ρομαντικές εικόνες της περιοχής, όταν άλλοτε κάτοικοι της πόλης έκαναν τη βόλτα τους ανενόχλητοι από την κίνηση αυτοκινήτων εδώ,  και απολάμβαναν το όμορφο ηλιοβασίλεμα στο Θερμαϊκό, με τις  ηλιαχτίδες να χαρίζουν μια απίστευτη εναλλαγή χρωμάτων .

Γονείς, παιδιά κάθε ηλικίας αλλά και παρέες μεγαλύτερης ηλικίας  αγκάλιασαν με χαρά την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να πεζοδρομήσει την οδό Πλαστήρα το διήμερο  αυτό. Μικρές και μεγάλες παρέες  κατηφόριζαν και τις δύο ημέρες το δρόμο, απολαμβάνοντας   με ασφάλεια την  διαδρομή, τον καφέ τους και ίσως κάποιοι το φαγητό τους.

Τα παιδιά βέβαια είχαν επιπλέον την ευκαιρία να διασκεδάσουν με δράσεις που οργάνωσε και πραγματοποίησε ο Δήμος, οι πολίτες να γνωρίσουν το έργο του Μουσείου Φωτογραφίας του Δήμου «Χρήστος Καλεμκερής», μέσα από μια ενδεικτική παρουσίαση φωτογραφικού υλικού και ορισμένοι  άλλοι να απολαύσουν τους  παραδοσιακούς χορούς από τον Σύλλογο «Καλλίστη».

Η γιορτινή  αυτή ατμόσφαιρα με την πλειοψηφία των πολιτών να τάσσεται θετικά στο μέτρο, ολοκληρώθηκε στις 9 το βράδυ της Κυριακής με την υπόσχεση να επαναληφθεί.