Επαναλειτουργούν οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας

Επαναλειτουργούν οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας

Ποια η διαδικασία επαναλειτουργίας - Οδηγίες προς τους πολίτες

Οι Δημοτικές βιβλιοθήκες Παύλου Μελά μετά τη μεγάλη ‘’ανάπαυλα’’ λόγω της πανδημίας covid-19, ξεκινούν και πάλι σταδιακά να επαναλειτουργούν για το κοινό τους.

ΟΔΗΓΙΕΣ για τα μέλη και για τη διαδικασία επαναλειτουργίας:

➢Από Τρίτη, 2 Ιουνίου ισχύει το κανονικό ωράριο της κάθε βιβλιοθήκης

Ευκαρπία: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 12:00-20:00

Πέμπτη, Παρασκευή 08:00-16:00

Πολίχνη: Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή 08:00-15:00

Τετάρτη, Πέμπτη 12:30-20:00

Σταυρούπολη: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 12:00-20:00

Τρίτη, Πέμπτη 08:00-15:30

➢Επιστροφή βιβλίων (χωρίς ραντεβού): Η επιστροφή των βιβλίων θα γίνεται στην είσοδο της κάθε βιβλιοθήκης. Εκεί θα υπάρχει ειδικός χώρος στον οποίο θα αφήνονται τα βιβλία. Τα τεκμήρια θα παραμείνουν σε τριήμερη καραντίνα (72 ώρες) σύμφωνα με τις συστάσεις της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων. Η επιστροφή των βιβλίων στο ηλεκτρονικό σύστημα της βιβλιοθήκης θα γίνεται 3 ημέρες αργότερα.

➢Δανεισμός τεκμηρίων με ραντεβού: Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης θα μπορούν τα μέλη της βιβλιοθήκης να επισκέπτονται το χώρο της βιβλιοθήκης και να δανείζονται τα τεκμήρια που επιθυμούν. Θα υπάρχει περιορισμός αριθμού εισερχομένων ατόμων ανάλογα το εμβαδόν της κάθε βιβλιοθήκης. Θα υπάρχει ενδεικτική ανακοίνωση στην είσοδο κάθε βιβλιοθήκης. Η διάρκεια επίσκεψης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 15 λεπτά. Για τα άτομα χωρίς ραντεβού υπάρχει περίπτωση να μην μπορέσουν να εξυπηρετηθούν.

➢Αναγνωστήριο, Ηλεκτρονικοί υπολογιστές κοινού: Προς το παρόν δεν επιτρέπεται η λειτουργία τους.

➢Παιδικό τμήμα. Προς το παρόν δεν επιτρέπεται η απασχόληση των παιδιών με τα αντικείμενα του παιδικού τμήματος. Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι την ομαλοποίηση της λειτουργίας των βιβλιοθηκών τα τεκμήρια που δεν επιστρέφονται στον προβλεπόμενο χρόνο δεν θεωρούνται καθυστερημένα. Κατά την επίσκεψή τους τα μέλη παρακαλούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή την κάρτα δανεισμού της βιβλιοθήκης. Επίσης συστήνεται η χρήση γαντιών και μάσκας για τους επισκέπτες της βιβλιοθήκης.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν την προβλεπόμενη απόσταση ασφαλείας από το προσωπικό των βιβλιοθηκών αλλά και μεταξύ τους, όπως αυτό προβλέπεται από τους κανόνες (1,5 μέτρα τουλάχιστον).

Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τμήμα Πολιτισμού, τηλέφωνα: 2313 302835, 936
Βιβλιοθήκη Ευκαρπίας Εθνικής Αντιστάσεως 24, 2313502154
Βιβλιοθήκη Πολίχνης «Θεόκλητος Καρυπίδης», Ίμβρου 2, 2310640244
Βιβλιοθήκη Σταυρούπολης, Λαγκαδά 221, Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» (2ος όροφος), 2313302836