«Ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργίας» λέει ο Πρ.Ένωσης Εστιατόρων-Καφέ-Μπαρ Θεσσαλονίκης

«Ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργίας» λέει ο Πρ.Ένωσης Εστιατόρων-Καφέ-Μπαρ Θεσσαλονίκης

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων-Καφέ-Μπαρ Θεσσαλονίκης

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο απεργίας σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν εισακούσει τα αιτήματά τους, δηλαδή να έχουν την δυνατότητα να αναστείλουν την δραστηριότητά τους μέχρι και τον Σεπτέμβριο ή τα τέλη του χρόνου, ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης Ιωάννης Φιλοκώστας, μιλώντας στο Radio North 98 στην εκπομπή "Βεράντα Αριστοτέλους".

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Υπάρχουν συνάδελφοί μου που θέλουν να ανοίξουν. Ζητάμε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους συναδέλφους θέλουν να μην ανοίξουν. Το 20% των καταστημάτων δεν έχουν εξωτερικό χώρο. Ένα 25% έχει πολύ μικρό εξωτερικό χώρο. Δεν γίνεται να κρατήσουμε τους υπαλλήλους με αυτή την πελατεία. Πριν τον κορονοϊό θα έχει πεθάνει η εστίαση. Περάσαμε μια δεκαετή κρίση με αναδουλειά. Ήρθε η άλλη κυβέρνηση και έβαλε τον ΦΠΑ στο 24% κι αυτό το παλέψαμε. Ήρθε η άλλη κυβέρνηση και θέσπισε τον αντικαπνιστικό νόμο. Όλα αυτά σημαίνουν απώλεια χρημάτων από τον τζίρο μας.»

Και αναρωτήθηκε: «Πως θα ανοίξουμε 1 Ιουνίου; Με τα 800 ευρώ που μας έδωσαν; Τα 800 ευρώ αρκούν ίσα ίσα για να πηγαίνουμε το καθημερινό φαγητό σπίτι. Τα έξοδά μας τρέχουν. Υπάρχουν ενοίκια που στο κέντρο φτάνουν μέχρι και 10.000-15.000 ευρώ το μήνα. Πώς να ανοίξουμε, όταν αυτοί που έχουν μόνο εσωτερικούς χώρους δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν; Με το «ΘΑ» δεν γίνεται δουλειά. Μη νομίζετε ότι την 1η Ιουνίου ο κόσμος θα τρέξει στα μαγαζιά και θα τα ανοίξει».