Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Οδηγίες στα καταστήματα για τα απορρίμματα

Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Οδηγίες στα καταστήματα για τα απορρίμματα

Για να προστατευθεί η δημόσια υγεία λόγω κορωνοϊού

Πιστή στη ρήση ότι «οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αποτελούν τη δεύτερη ανθρώπινη ασπίδα της δημόσιας υγείας, μετά τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας», η αρμόδια Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Κίνησης του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης απέστειλε επιστολή προς τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης προκειμένου να τους επιστήσει την προσοχή για την ανάγκη να προστατευθεί η δημόσια υγεία λόγω κορωνοϊού.

Στην επιστολή επισημαίνεται στους καταστηματάρχες:

• Να μην πετάνε τα υπολείμματα των τροφών (κόκαλα, λίπη, κρέας, ψάρια, κλπ.) χύμα μέσα στους κάδους.

• Όλα τα μέσα προστασίας που χρησιμοποιούνται όπως γάντια, μάσκες, απολυμαντικά δεν ανακυκλώνονται και πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων.

• Να τοποθετήσουν τα υπολείμματα των τροφών σε ανθεκτικές πλαστικές σακούλες, καλά κλεισμένες και να βάλουν τις σακούλες μέσα στους κάδους.

• Να τοποθετήσουν τις σακούλες απορριμμάτων εντός των κάδων και να κλείσουν τους κάδους ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα επαφής και επιμόλυνσης ούτε ανθρώπων ούτε ζώων (αδέσποτων ή κατοικίδιων). Σε περίπτωση που ο κοντινός στην επιχείρησή κάδος είναι γεμάτος, να αναζητήσουν κοντινό διαθέσιμο κάδο ή να κρατήσουν τα απορρίμματα στο χώρο σας για μία ακόμη μέρα.

• Να μη ρίχνουν απορρίμματα μέσα στα επιστήλια μικρά καλαθάκια, στα οποία πετιούνται μόνο απορρίμματα διερχόμενων περαστικών.

• Να μη βγάζουν απορρίμματα από το μεσημέρι του Σαββάτου έως και το βράδυ της Κυριακής (δε γίνεται αποκομιδή).

• Να βγάζουν τα απορρίμματα μόνο την ώρα που περνάει το απορριμματοφόρο.

• Η καθαριότητα του πεζοδρομίου μπροστά στο κατάστημα τους είναι δική τους ευθύνη και υποχρέωση.

Η επιστολή καταλήγει λέγοντας: «Πιστεύουμε πως είναι αναγκαία η συμμόρφωση όλων μας με τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και καθαριότητας, προκειμένου να διατηρούμε καθαρό και ασφαλή το Δήμο μας».