Εκτός εστίας οι φοιτητές του ΑΠΘ λόγω κορωνοϊού

Εκτός εστίας οι φοιτητές του ΑΠΘ λόγω κορωνοϊού

Μέχρι πότε πρέπει να αφήσουν τα δωμάτια

 

 

Να αφήσουν τα δωμάτια τους, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού καλούνται φοιτητές, που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

 

Αυτή την στιγμή μένουν στις εστίες περίπου 250 άτομα, εκ των οποίων οι 30 αλλοδαποί προπτυχιακοί φοιτητές και σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B' 956/21.03.2020 καλούνται από την Τετάρτη 25 Μαρτίου και με ισχύ έως 10 Απριλίου 2020 να αποχωρήσουν από αυτές.

"Κανείς δεν πρόκειται να μείνει στον δρόμο", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου, διαβεβαιώνοντας πως θα υπάρξει μέριμνα όπου διαπιστωθεί ανάγκη.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τους φοιτητές που έχουν δηλώσει τόπο μόνιμης κατοικίας εκτός Ελλάδας δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Τεύχος B' 987/22.03.2020) Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία εξαιρεί την απαγόρευση λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων για τη στέγαση "φοιτητών των Α.Ε.Ι. και αλλοδαπών επισκεπτών των Α.Ε.Ι. που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών, οι οποίοι στεγάζονται με φροντίδα των Α.Ε.Ι. ή/και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και αποδεδειγμένα δεν δύνανται να διαμείνουν σε κατοικία στην ημεδαπή".

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, το προσωπικό του ΑΠΘ που απασχολείται στις διοικητικές υπηρεσίες, οι οποίες εξαιρούνται από την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Ιδρύματος, ο πρύτανης εξήγησε ότι σήμερα, πρώτη μέρα εφαρμογής των αυστηρών περιορισμών στην κυκλοφορία, οι εργαζόμενοι προσήλθαν στην εργασία τους με προσωπική δήλωση, ενώ εντός της ημέρας μέσω των υπηρεσιών του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και με χρήση του ιδρυματικού τους λογαριασμού θα έχουν λάβει όλοι τις προβλεπόμενες βεβαιώσεις για τις μετακινήσεις τους στο ΑΠΘ.