ΟΣΕΘ: Mέτρα πρόληψης από τον κορονοϊό

ΟΣΕΘ: Mέτρα πρόληψης από τον κορονοϊό

 

Σε εγρήγορση για την λήψη των απαιτούμενων μέτρων

προφύλαξης από τον κορονοϊό, είναι ο Οργανισμός  Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης βρίσκονται. Όπως έγινε γνωστό οι επικεφαλής 

 ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συντονίσουν τους άλλους φορείς ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο εξάπλωσης του Covid-19 στις δημόσιες μεταφορές εκεί που υπάρχει συνωστισμός ανθρώπων επομένως και μεγαλύτερος κίνδυνος.

Συγκεκριμένα, ο ΟΣΕΘ και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιάννης Τόσκας, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς αρχές μεταφορών, απέστειλε προς τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής (οι οποίες και θα αναλάβουν μόλις πάρουν το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου στην πόλη) καθώς και στο Σωματείο Ταξί «Ερμής», έγγραφο με οδηγίες και έκτακτες συστάσεις ως προς την έξαρση της εμφάνισης του κορονοϊού.

Στο επείγον έγγραφο του κ. Τόσκα επισημαίνεται πως πέρα από τις απαραίτητες οδηγίες, συστάσεις και μέτρα που αφορούν αποφάσεις εθνικού περιφερειακού ή/και επιχειρησιακού επιπέδου (π.χ. ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ κ.λπ.), η Διεθνής Ένωση Δημόσιων Μεταφορών (UITP) εξέδωσε ήδη χρήσιμες οδηγίες για τα μέλη της (όπως οι φορείς μας) που αφορούν στον τρόπο προστασίας και αποφυγής μετάδοσης του ιού κ.λπ.

Ο ΟΣΕΘ απέστειλε στους φορείς που εποπτεύει τις αναλυτικές οδηγίες και παραμένει σε εγρήγορση για κάθε εξέλιξη ώστε να αντιμετωπιστεί καίρια και αποτελεσματικά το ζήτημα που έχει προκύψει και απειλεί τη δημόσια υγεία.