Τσιόδρας: Γιατί έκλεισε για 14 μέρες το σχολείο του γιου της 38χρονης

Τσιόδρας: Γιατί έκλεισε για 14 μέρες το σχολείο του γιου της 38χρονης

"Μέτρα καθ' υπερβολήν για την προστασία της Δημόσιας Υγείας"
χαρακτήρισε το προληπτικό κλείσιμο του 105ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. Πρόκειται για το σχολείο στο οποίο φοιτά το δεύτερο κρούσμα του κορωναϊού στη χώρα μας, το παιδάκι της 38χρονης μητέρας από τη Θεσσαλονίκη.
 

 Για να μην υπάρξει πανικός, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, το παιδάκι τη μία από τρεις ημέρες στην αρχή της εβδομάδας δεν είχε πάει σχολείο, ενώ χθες πήγε μαζί με τους συμμαθητές του σχολική εκδρομή. “Το κλείσιμο του σχολείου έγινε προληπτικά για είμαστε 100% σίγουροι”, τόνισε ο καθηγητής και συμπλήρωσε:

“Το κάνουμε σε περιορισμένη αυτή τη στιγμή γεωγραφική τοποθεσία που αφορά το σχολείο των παιδιών, το κάνουμε καθ' υπερβολήν, θα μπορούσε να είναι μόνο η τάξη των παιδιών, αλλά εμείς αποφασίζουμε να είμαστε πιο αυστηροί, πιο προσεκτικοί. Θέλουμε όσο το δυνατόν να καθυστερήσουμε τη διασπορά αυτού του ιού στην πατρίδα μας και γι'αυτό παίρνουμε αυτά τα μέτρα που σας λέμε”.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του seleo.gr, έγινε απολύμανση και στο φροντιστήριο που πηγαίνει το παιδί και για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει κλειστό σήμερα και θα ανοίξει την Τρίτη.