Σε λειτουργία η ανακαινισμένη Κλινική Αναπνευστικής Ανεπάρκειας στο Παπανικολάου

Σε λειτουργία η ανακαινισμένη Κλινική Αναπνευστικής Ανεπάρκειας στο Παπανικολάου

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται πλέον η πανεπιστημιακή Κλινική Αναπνευστικής Ανεπάρκειας (ΚΑΑ) στο νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου», η οποία λειτουργούσε μερικώς από τον περασμένο Σεπτέμβριο, λόγω  εργασιών ανακαίνισης.

Η ανακαινισμένη Κλινική, που εγκαινιάστηκε σήμερα, διαθέτει 10 αναβαθμισμένες κλίνες πνευμονολογίας και επτά κλίνες που θα λειτουργούν στο πλαίσιο της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Νοσοκομείου.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής της ΚΑΑ Ιωάννης Κιούμης, χάρη στον καλό σχεδιασμό, η Κλινική ανακαινίστηκε σε μικρό χρονικό διάστημα. Σημείωσε, δε, ότι αυτό αποτελεί καλό παράδειγμα της λειτουργίας του δημοσίου και πρόσθεσε ότι οι επτά κλίνες της ΜΑΦ είναι επιπέδου Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Οι δαπάνες της ανακαίνισης καλύφθηκαν από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου και σε ένα μικρό ποσοστό από χορηγούς.

Στην Κλινική Αναπνευστικής Ανεπάρκειας εξετάζονται στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία και νοσηλεύονται ασθενείς με προβλήματα αναπνευστικής ανεπάρκειας, διαταραχές αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου, πνευμονική υπέρταση, πνευμονοπάθειες. Γίνεται, επίσης, έλεγχος μηχανικών ιδιοτήτων πνεύμονα, έλεγχος λειτουργίας δεξιών καρδιακών κοιλοτήτων, μη επεμβατικός αερισμός, επεμβατικός αερισμός και αντιμετωπίζονται όσοι θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα.

Οι κλίνες ΜΑΦ που διαθέτει η Κλινική θα ανταποκριθούν στην ανάγκη νοσηλείας ασθενών που εξέρχονται από Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αλλά χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας πριν από το εξιτήριο ή τη νοσηλεία σε άλλη κλινική.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.