Προτεραιότητα η επισκευή όσο το δυνατόν περισσότερων λεωφορείων για τον ΟΑΣΘ

Προτεραιότητα η επισκευή όσο το δυνατόν περισσότερων λεωφορείων για τον ΟΑΣΘ

Με μια σειρά ενεργειών η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης επιχειρεί να δώσει «σάρκα και οστά» στο σχέδιο διαχείρισης της κρίσης και να βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης.

Βασικός στόχος είναι να αποκατασταθεί η ειρήνη και η ηρεμία στο εσωτερικό του ΟΑΣΘ ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του. Παράλληλα, πραγματοποιούνται στοχευμένες δράσεις ανάταξης της λειτουργίας των συνεργείων του Οργανισμού με απόλυτη προτεραιότητα την επισκευή όσο το δυνατόν περισσότερων λεωφορείων, με σκοπό να κυκλοφορήσουν χωρίς προβλήματα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Αναμένεται να επαναφερθούν στην κυκλοφορία περίπου 320-340 λεωφορεία, κάτι που σημαίνει ότι το μεταφορικό έργο καλύπτεται κατά 60%.

Την ίδια ώρα καταβάλλονται προσπάθειες να τακτοποιηθεί η χαώδης κατάσταση με τις συμβάσεις του ΟΑΣΘ που είχαν λήξει και να εφαρμοστούν οι νόμιμες διαγωνιστικές διαδικασίες στις αναθέσεις προμηθειών και υπηρεσιών.

Τέλος, έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με προμηθευτές για να δοθεί χρονική παράταση στην καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΟΑΣΘ.