ΔΑΣ-ΠΑΜΕ : Συνεχίζουν την υποβάθμιση του μηχανουργείου του δήμου Θεσσαλονίκης

ΔΑΣ-ΠΑΜΕ : Συνεχίζουν την υποβάθμιση του μηχανουργείου του δήμου Θεσσαλονίκης

Η παράταξη ΔΑΣ-ΠΑΜΕ στον Δήμο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τα σχέδια του Κ. Ζέρβα για ιδιωτικοποίηση, που απαξιώνει τον εξοπλισμό και το εργατικό δυναμικό του ίδιου του δήμου.

Για συνέχιση της αποτυχίας με… τα ίδια μέσα και «νόμιμα πολιτικά σκάνδαλα» με συνέχιση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του μηχανουργείου στον τομέα καθαριότητας καταγγέλλει τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης η παράταξη εργαζομένων «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία – Δυνάμεις του ΠΑΜΕ».

Η υπόθεση είναι λίγο-πολύ γνωστή για όσους θυμούνται τι συνέβη από το 2013, καθώς το μηχανουργείο του δήμου υποβαθμίζεται σταδιακά αλλά σταθερά, αν και στις ζηλευτές εγκαταστάσεις του εργάζονται περισσότεροι από 60 εργατοτεχνίτες όλων των ειδικοτήτων, όλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου.

Η ΔΑΣ αποκαλύπτει ότι «με απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης στις 18/12, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εκ νέου παραχώρηση των υπηρεσιών του μηχανουργείου του δήμου -συντήρηση και επισκευή οχημάτων και μηχανημάτων- σε ιδιωτικές εταιρείες. Η διακήρυξη του διαγωνισμού αναρτήθηκε στο σύστημα “Διαύγεια” στις 27/12. Ο διαγωνισμός είναι ύψους 4.115.560 ευρώ και η ανάθεση εργασιών θα διαρκέσει για δύο χρόνια. Οι ημερομηνίες κατάθεσης των προσφορών είναι από 30/12 έως 31/1 και η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 6/2/2020».

 

Απ' ό,τι φαίνεται, η διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα, που γενικώς δεν θέλει να θυμάται τίποτα από τη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη, συνεχίζει στο συγκεκριμένο θέμα την πολιτική του προηγούμενου δημάρχου, παρ' ότι καταγγέλλει ότι παρέλαβε τον στόλο των απορριμματοφόρων σε άσχημη κατάσταση. Μόνο που οι υπηρεσίες του μηχανουργείου ήταν ιδιωτικοποιημένες από το 2013. Αλλά αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού, όπως σχολιάζει η ΔΑΣ, «τους πληροφορούμε, αν το έχουν ξεχάσει, ότι όλα αυτά τα χρόνια υπεύθυνες για τη συντήρηση των οχημάτων είναι ιδιωτικές εταιρείες». Και προσθέτουν: «Το κόλπο για να κερδίζουν εκατομμύρια οι επιχειρηματίες είναι γνωστό από τη διοίκηση Μπουτάρη και το συνεχίζει ο Ζέρβας. Δεν προμηθεύεται το μηχανουργείο ανταλλακτικά, εργαλεία, μηχανήματα που είναι απαραίτητα για τη συντήρηση και επισκευή των οχημάτων από τους εργαζόμενους του δήμου». Το αποτέλεσμα: «Καλούνται οι ιδιωτικές εταιρείες να “σώσουν” την κατάσταση, με το αζημίωτο βέβαια».

Προκειμένου να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση, η ΔΑΣ καλεί «τις παρατάξεις “Δύναμη Ενότητας”, ΑΔΗΚ, ΔΑΚΕ του Συλλόγου Εργαζομένων στον δήμο να ξανακοιτάξουν την άποψή τους για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του μηχανουργείου», αφού «αποδείχτηκε ότι οι ιδιωτικές εταιρείες δεν ήρθαν για να βοηθήσουν και να φύγουν όπως υποστήριζαν και παραμύθιαζαν τους συναδέλφους, αλλά για να μείνουν». Και ζητά την άμεση συνεδρίαση του Δ.Σ. του σωματείου για να οργανωθεί η αντίδραση.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.