Λ. Κυρίζογλου: «Τεράστια ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ για το μετρό»

Λ. Κυρίζογλου: «Τεράστια ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ για το μετρό»

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το μετρό Θεσσαλονίκης

εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, μιλώντας στον Flash 99.4 και την εκπομπή «Απλά επικίνδυνοι».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός, ότι για την ώρα δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα μία επέκταση του μετρό προς τα δυτικά, ο κ. Κυρίζογλου δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του.

«Δεν ήχησε καθόλου καλά αυτή η εξαγγελία, αλλά προσωπικά δεν με ξάφνιασε, γιατί ήξερα τι γίνεται με την προηγούμενη κυβέρνηση. Ο κ. Μυλόπουλος έκανε προπαγάνδα και επικοινωνιακή διαχείριση με αυτό το θέμα. Κρίθηκε μαζί με την προηγούμενη κυβέρνηση και εστάλησαν στην αντιπολίτευση. Πλέον, η νέα κυβέρνηση, για του νέου υπευθύνου της Αττικό Μετρό ΑΕ, οφείλει να δώσει απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Όχι “δεν υπάρχουν λεφτά, έργο δεν γίνεται”. Αυτό πολιτικά ονομάζεται “κυνισμός”. Η προηγούμενη κυβέρνηση έχει ευθύνη τεράστια. Κυβέρνησε πέντε χρόνια, έκανε επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, δεν έχει μελέτες, ούτε χρήματα για χρηματοδότηση μελετών. Διότι με… φιλιά έργα δεν γίνονται. Ο λαός λέει ότι για να βάψεις αυγά, θέλει μπογιά», δήλωσε αρχικά.

Παράλληλα, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα και στη σημερινή κυβέρνηση, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με αυτή την εξέλιξη. «Έρχεται η νέα διοίκηση και μας λέει ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Να βρεθούν! Να χρηματοδοτηθούν οι μελέτες, για να έχουμε τη δυνατότητα δημοπράτησης έργου το συντομότερο δυνατό. Δεν μπορούν πάντοτε τα έργα να ξεκινούν από ανατολάς προς το κέντρο και προς δυσμάς, να τελειώνουν τα λεφτά και στο τέλος να απολαμβάνουμε εμείς υπηρεσίες με καθυστέρηση δεκαετιών. Να θυμίσω το παράδειγμα των ανισόπεδων κόμβων του περιφερειακού επί Λαλιώτη…», ανέφερε σχετικά.

Αιχμές για Παπαστεργίου

«Η εντολή που έχουμε λάβει από τους πολίτες είναι να αγωνιζόμαστε, χωρίς να κοιτάμε ποιος είναι κυβέρνηση», σημείωσε ο Λάζαρος Κυρίζογλου, τονίζοντας ότι αυτή η διαχρονική στάση του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις εκλογές της ΚΕΔΕ, όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις περί κυβερνητικής και κομματικής ουδετερότητας. «Δεν πολεμήσαμε στα ίσα!», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πάντως ότι δεν έχει πικρία. «Δεν πικραίνομαι ποτέ στη ζωή μου όταν αγωνίζομαι», εξήγησε.

Όσον αφορά το πρόβλημα της δυσοσμίας στη δυτική Θεσσαλονίκη, ο κ. Κυρίζογλου σημείωσε: «Εμείς θα αγωνιζόμαστε, θα διαμαρτυρόμαστε μονίμως και το πρόβλημα θα διορθωθεί. Δεν υπάρχει περίπτωση εδώ που φτάσαμε να παραμείνει η ίδια κατάσταση. Πάντως, είναι θετική η παρέμβαση της ΠΚΜ, με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Γιουτίκα, σχετικά με το ειδικό χωρικό για το παραλιακό μέτωπο, ειδικά για την απορρύπανση του δυτικού θαλάσσιου μετώπου, το οποίο αποτελεί σημείο ντροπής από οικολογικής και περιβαλλοντικής πλευράς. Εκεί που υπάρχουν σπάνια είδη πουλιών και ένα οικοσύστημα καταπληκτικό, ξεβράζεται από την ανθρώπινη δραστηριότητα όλη η βρωμιά μέσα στα σπλάχνα του Θερμαϊκού κόλπου».

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.