Αποκαλύψεις για τον ''μαϊμού'' εφοριακό στη Θεσσαλονίκη. Εξαπάτησε ακόμη 24  ηλικιωμένους

Αποκαλύψεις για τον ''μαϊμού'' εφοριακό στη Θεσσαλονίκη. Εξαπάτησε ακόμη 24 ηλικιωμένους

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη δράση του ''μαϊμού'' οικονομικου διευθυντή στη Θεσσαλονίκη. (Διαβάστε κι εδώ αναλυτικά το θέμα του Seleo.gr)

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς για υπόθεση εξαπάτησης πλήθους ανυποψίαστων πολιτών από 63χρονο άντρα, που έλαβαν χώρα από το έτος 2014 έως και τον Αύγουστο του 2018 , προέκυψε η εμπλοκή του σε επιπλέον περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων. Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι ο 63χρονος διέπραξε 24 ακόμη περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, χρησιμοποιώντας ψευδείς ισχυρισμούς για πρότερη γνωριμία τους και άμεση οικονομική του ανάγκη, έπειθε τα θύματά του να του παραδίδουν χρηματικά ποσά, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο συνολικό χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ. Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Να σημειωθεί πως, ο άνδρας, προσποιούμενος τον Διευθυντή ή προιστάμενο οικονομικής Υπηρεσίας προσέγγιζε ηλικιωμένους και αναφερόμενος είτε σε κοινό τόπο καταγωγής είτε σε συγγένεια, αποσπούσε τον αριθμό των τηλεφώνων τους. Σε δεύτερο χρόνο, σκηνοθετούσε έκτακτη τηλεφωνική συνομιλία με τα υποψήφια θύματά του και εκμεταλλευόμενος τόσο την εμπιστοσύνη που είχε ήδη κερδίσει όσο και το κύρος που πήγαζε από την υποτιθέμενη θέση του, ζητούσε “δανεικά” χρήματα προκειμένου να καλύψει τα έξοδα συγγενικού του προσώπου που ισχυριζόταν ότι διακομίζεται εκτάκτως σε νοσοκομείο. Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης του είναι ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα άλλαζε την εμφάνισή του προκειμένου να μην είναι αναγνωρίσιμος και να δυσχεράνει το έργο των αστυνομικών Αρχών αναφορικά με τη συσχέτιση – ταυτοποίηση των στοιχείων του