Πέτσας για «μπάρμπεκιου» στα Διαβατά: Άστοχο οτιδήποτε ρίχνει λάδι στη φωτιά

Πέτσας για «μπάρμπεκιου» στα Διαβατά: Άστοχο οτιδήποτε ρίχνει λάδι στη φωτιά

Τη  διαμάχη που έχει προκύψει με αφορμή το «μπάρμπεκιου» έξω από το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στα Διαβατά, σχολίασε,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας στον ΑΝΤ1, «λαμβάνεται υπόψη ότι κάποιες περιοχές, όπως η Μακεδονία και η Ήπειρος είναι ήδη επιβαρυμένες» και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για τις δεκάδες χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου που είχαν ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα μας.

Αναφερόμενος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει σχετικά με το μπάρμπεκιου που διοργανώνεται έξω από το ΚΥΤ Διαβατών χαρακτήρισε «άστοχο ό,τιδήποτε ρίχνει λάδι στη φωτιά», για να διευκρινίσει ότι «αφορά και τις δύο πλευρές» και έκανε έκκληση να αντιμετωπιστεί «με νηφαλιότητα το πρόβλημα». Όσο αφορά την ίδια την εκδήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε πως «οποιοσδήποτε Έλληνας μπορεί να κάνει αυτό που θέλει στα πλαίσια του Συντάγματος και της νομιμότητας».«Οι άνθρωποι που επενδύουν σε ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα, περνώντας μέσα από το δίκτυο διακινητών, να ξέρουν ότι θα χάσουν τα λεφτά τους», είπε απευθυνόμενος σε πληθυσμούς που ενδεχομένως φτάνουν στα σύνορα της χώρας με στόχο πιο επικερδείς εργασίες, οι οποίοι και «θα πάνε σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην εξωτερική πολιτική του μεταναστευτικού – προσφυγικού θέματος, σημειώνοντας τις κυβερνητικές κινήσεις, τόσο σε επίπεδο υπουργών, όσο και σε πρωθυπουργικό επίπεδο, που όλες έχουν στόχο να υπάρξουν αλλαγές «στο πλαίσιο που υπάρχει τώρα».