«Όχι» στο μπάρμπεκιου λένε οι κάτοικοι των Διαβατών

«Όχι» στο μπάρμπεκιου λένε οι κάτοικοι των Διαβατών

Oι κάτοικοι των Διαβατών, διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν και ζητούν να παρθούν μέτρα για να μην υποβαθμιστεί η ποιότητα ζωής της περιοχής.

«Τους τελευταίους 4 μήνες παρατηρούμε παραβατικές συμπεριφορές κι αυτό λόγω έλλειψης οργάνωσης. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν καταγραφεί, είναι υπεράριθμοι και διαβιούν όπως κι όπου βρουν. Από τη μία έχουμε την ανθρώπινη πλευρά, που έχουμε ανθρώπους να κοιμούνται σε σκηνές μέσα στη λάσπη και το κρύο κι από την άλλη τις παραβατικές συμπεριφορές» λέει στο Open TV ο κάτοικος των Διαβατών Αντώνης Μάνος και συμπληρώνει: «Οι κάτοικοι των Διαβατών, θα διαδηλώσουν για βασικά προβλήματα. Επαρκή φωτισμό, γιατί υπάρχουν πολλοί διάσπαρτοι μετανάστες που βρίσκονται σε «τυφλά σημεία» και κινούνται σε δρόμους χωρίς ορατότητα και μπορεί να σκοτώσουν κανέναν άνθρωπο. Δεύτερον ζητάμε επαρκή αστυνόμευση για να μην υπάρχουν οι παραβατικές συμπεριφορές που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό». 

Όσον αφορά στο περιβόητο «μπάρμπεκιου με χοιρινό», ξεκαθαρίζει ότι «το μπάρμπεκιου της Κυριακής δεν το διοργανώνουν οι άνθρωποι των Διαβατών. Υπάρχει μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται ενωμένοι μακεδόνες, έχει κάνει κάλεσμα μια βδομάδα με ένα περιεχόμενο... περίεργο». Να σημιεωθεί πως, Κκλεσμα στους πολίτες για συγκέντρωση - μπάρμπεκιου έξω από τη δομή μεταναστών και προσφύγων στα Διαβατά απευθύνουν οι "Ενωμενοι Μακεδόνες".Συγκεκριμένα, η οργάνωση γνωστοποιεί πως θα πραγματοποιήσει μπάρμπεκιου-πάρτι με τη μορφή διαμαρτυρίας κατά των παράνομων μεταναστών υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».