«ΗΛΤΕΞ ΛΥΚΟΙ»: Θλιβερή εικόνα στο γήπεδο της άλλοτε κραταιάς ομάδας στο Καλοχώρι (ΒΙΝΤΕΟ)

«ΗΛΤΕΞ ΛΥΚΟΙ»: Θλιβερή εικόνα στο γήπεδο της άλλοτε κραταιάς ομάδας στο Καλοχώρι (ΒΙΝΤΕΟ)

To γήπεδο «ΗΛΤΕΞ ΛΥΚΟΙ» υπήρξε πρότυπο για την εποχή του το 1996 όταν εγκαινιάστηκε. Τέτοιο γήπεδο δεν είχαν ούτε οι ομάδες της Α' Εθνικής, χωρητικότητας 8.400 θεατών.

Η δημιουργία και η πορεία των Λύκων αποτελεί μια ρομαντική ποδοσφαιρική ιστορία. Ο  Κώστας Ηλιάδης είχε μεράκι με το ποδόσφαιρο και παράλληλα με την επιχειρηματική του δράση, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα πρότυπο ποδοσφαιρικό σωματείο στην έδρα της κλωστοϋφαντουργίας του, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Κοντά στην επιχείρησή του υπήρχε από το 1982 η ανεξάρτητη ομάδα «Λύκοι», που είχαν ονομάσει έτσι ερασιτέχνες της περιοχής, επηρεασμένοι από τη συμπάθειά τους προς την αγγλική Γούλβς. Πολλοί ήταν εργαζόμενοι στην κλωστοϋφαντουργία και χιουμοριστικά αυτοαποκαλούνταν και «Γερόλυκοι». Η ομάδα ως το 1988 ήταν ανεξάρτητη αλλά όταν ο Ηλιάδης απέτυχε να αγοράσει την ΠΑΕ Ηρακλής, αποφάσισε να την «υιοθετήσει». Προχώρησε στη συγχώνευση της με την επίσημη ομάδα «Δίας Αμπελοκήπων» και την ενέταξε στην Ε.Π.Σ. Μακεδονίας με το αρχικό όνομα «Δίας-Λύκοι» και από το 1993 «ΗΛΤΕΞ Λύκοι». Σε λίγα χρόνια κατάφερε να την ανεβάσει από τα τοπικά πρωταθλήματα στη Δ΄ Εθνική. Το 1996 οι Λύκοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα του ομίλου τους και ανέβηκαν στη Γ΄ Εθνική, οπότε μετατράπηκαν σε ΠΑΕ με την επωνυμία «ΗΛΤΕΞ ΛΥΚΟΙ».

Οι Λύκοι έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Την πρώτη τους σεζόν στη Γ΄ Εθνική κέρδισαν την άνοδό τους στη Β΄ Εθνική, όπου έπαιξαν δύο χρονιές.Από τη σεζόν 2003-04 που παρουσιάστηκαν οικονομικά προβλήματα στην εταιρία του, ο Ηλιάδης προσπάθησε να επιτύχει συγχώνευση των Λύκων με τον Αγροτικό Αστέρα, κάτι που δεν έγινε. Η ΗΛΤΕΞ έπαψε να είναι χορηγός και το 2005 η ομάδα υποβιβάστηκε στη Δ΄ Εθνική. Την επόμενη σεζόν απορροφήθηκε από την Αναγέννηση Επανωμής και έπαψε πλέον να υφίσταται, αν και στα χαρτιά φαινόταν πως μετείχε στη Δ΄ Εθνική.

Δείτε το βίντεο του ORASI TV:

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.