Νέες καταγγελίες εργαζομένων στο ΚΘΒΕ για εκφοβισμό κι ακραίες συμπεριφορές

Νέες καταγγελίες εργαζομένων στο ΚΘΒΕ για εκφοβισμό κι ακραίες συμπεριφορές

Σε νέες καταγγελίες προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ΚΘΒΕ. Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος εργαζομένων, καταγγέλλει ότι, εργαζόμενοι πέφτουν θύματα εκφοβισμού. Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων, ''εκφοβισμός συναδέλφων μας και προσπάθεια εξαναγκασμού τους να παραχωρήσουν χωρίς την ελεύθερη βούλησή τους, προς πρόσωπα της Διεύθυνσης αλλά και της Διοίκησης, πρόσβαση στους προσωπικούς τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς και να αναφέρουν μέχρι και τις διαδικτυακές σελίδες τις οποίες αυτοί επισκέπτονται. Απαιτήσεις από εργαζόμενους να παρακολουθούν τους συναδέλφους τους και να αναφέρουν σε διευθυντικά στελέχη του Θεάτρου κάθε τι που αφορά την παρουσία στο χώρο του Θεάτρου και την παροχή της εργασίας τους''.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΚΘΒΕ.

Εμείς, οι εργαζόμενοι στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, εργαζόμενοι ως ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ , ΩΣ ΤΕΧΝΙΚΌ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ και ως ΗΘΟΠΟΙΟΊ με κάθε είδους σύμβαση εργασίας, έχουμε πληροφορηθεί τις καθημερινές καταγγελίες όλων των κατηγοριών των εργαζομένων, πολλές από τις οποίες κατατέθηκαν και αναπτύχθηκαν προφορικά και στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας.

Στη Γενική μας συνέλευση έχουν καταγγελθεί από τα μέλη μας συμπεριφορές των διευθυνόντων στελεχών, οι οποίες περιλαμβάνουν :Εκφοβισμό από ανώτερα διευθυντικά στελέχη των συναδέλφων μας και εξαναγκασμό τους να παρέχουν πέραν των καθηκόντων τους, υπό την απειλή μετακίνησης σε άλλες υποδεέστερες θέσεις, Απαιτήσεις για παροχή εργασίας επιπλέον του ημερήσιου ωραρίου , και σε επιπλέον ημέρες του πενθημέρου καθώς και εξαναγκασμό τους να εργάζονται με διακεκομμένο ωράριο .

Εκφοβισμό συναδέλφων μας και προσπάθεια εξαναγκασμού τους να παραχωρήσουν χωρίς την ελεύθερη βούλησή τους, προς πρόσωπα της Διεύθυνσης αλλά και της Διοίκησης, πρόσβαση στους προσωπικούς τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς και να αναφέρουν μέχρι και τις διαδικτυακές σελίδες τις οποίες αυτοί επισκέπτονται. Απαιτήσεις από εργαζόμενους να παρακολουθούν τους συναδέλφους τους και να αναφέρουν σε διευθυντικά στελέχη του Θεάτρου κάθε τι που αφορά την παρουσία στο χώρο του Θεάτρου και την παροχή της εργασίας τους. Εκφοβισμό συναδέλφων ώστε να ανέχονται αδιαμαρτύρητα ανάρμοστες συμπεριφορές διευθυντικών στελεχών με την απειλή διακοπής των συμβάσεών τους ορισμένου χρόνου.

Ενθάρρυνση και ανοχή της καθημερινής απαξίωσης της εργασιακής υπόστασης και της προσωπικότητας εργαζομένων, μέσω λεκτικών χαρακτηρισμών από «συναδέλφους >> που κατέχουν θέσεις ευθύνης. Υπηρεσιακός παραγκωνισμός και αφαίρεση εργασιακών καθηκόντων από εργαζόμενους που είχαν περιπέσει στη δυσμένεια στελεχών του Θεάτρου.

Και τέλος, διαπιστώνουμε τις πλέον ακραίες συμπεριφορές της Διεύθυνσης και της Διοίκησης του ΚΘΒΕ, οι οποίες δεν είναι άλλες από τις διακοπές συμβάσεων μεγάλου αριθμού εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει ακόμη και πλέον των 8 ετών παροχή αξιόλογης και ευσυνείδητης εργασίας στο ΚΘΒΕ και η εργασία τους είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του θεάτρου. Ιδιαίτερα όταν δεν γνωστοποιείται σε αυτούς κανένας λόγος για αυτή την ενέργεια, η οποία από τους Συνδικαλιστικούς φορείς των Εργαζομένων, σε ηθικό τουλάχιστον επίπεδο χαρακτηρίζεται απόλυση .

Για όλα τα παραπάνω, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη για εμάς θέση να σας ανακοινώσουμε ότι:

Διαμαρτυρόμαστε:

Για τις αντισυμβατικές τακτικές στελεχών της διεύθυνσης και της διοίκησης του θεάτρου και την παραβίαση των όρων της συλλογικής σύμβασης εργασίας μας.

Για την ιδιαζόντως προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά των στελεχών του σε βάρος των εργαζομένων, και ζητούμε το σεβασμό της προσωπικότητάς τους, και της επαγγελματικής και οικονομικής τους ζωής. Για το σκοπό αυτό η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας Σύλλογος Εργαζομένων στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος Πάσης Φύσεως Προσωπικού. Κατά τη συνεδρίασή της 9ης Οκτωβρίου 2019 την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα, καθώς και την ενημέρωση του κοινού για όλα όσα παραπάνω αναφέρουμε .