Η αυστηρή κριτική της Πασχαλίδου και ο ΑΣΕΠ στην TV100

Η αυστηρή κριτική της Πασχαλίδου και ο ΑΣΕΠ στην TV100

Κριτική κατά μέτωπο στον απερχόμενο διευθυντή της ΔΕΠΘΕ Τριαντάφυλλο Στάνγκο άσκησαν τα μέλη του νέου Δ.Σ της ΔΕΠΘΕ σε πρόσφατη συνεδρίαση.
Η πρωτοφανής εικόνα «διάλυσης» από ιδρύσεως του τηλεοπτικού σταθμού με ελλείψεις αυτοκινήτων και τεχνικού εξοπλισμού, τέθηκαν ως άμεσες προτεραιότητες ενώ στο μικροσκόπιο μπήκε η κάλυψη αναγκών του σταθμού από χρήματα της παγίας με κυρίαρχο θέμα τη μη προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια υγρών καυσίμων. Μέλη του Δ.Σ εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο εμπλοκής τους σε νομικές περιπέτειες για τις οποίες ως νέο συμβούλιο δεν φέρουν καμία ευθύνη. Ιδιαίτερα αυστηρή στην κριτική της, διαπιστώθηκε πως ήταν η Μαρία Πασχαλίδου αναφορικά με το εργασιακό ζήτημα, ελέγχου των συμβάσεων των εργαζομένων της ΔΕΠΘΕ. Οι διαβεβαιώσεις του εργασιακού εκπροσώπου πως δεν υπάρχουν παρατυπίες στις συμβάσεις, επικαλούμενος το επιχείρημα ότι ελέχθησαν από την επιθεώρηση, δεν έπεισαν την κυρία Πασχαλίδου.
 
 Στην συνεδρίαση έγινε αναφορά στη μη σύννομη επί πολλά χρόνια κάλυψη της θέσης του γενικού διευθυντή χωρίς διαγωνισμό ΑΣΕΠ, ενώ αποφασίστηκε η παραμονή του στη ΔΕΠΘΕ με καταλυτική ημερομηνία τις 30η Νοεμβρίου. Η Μαρία Πασχαλίδου καταψήφισε την παράταση αυτή και αναμένεται να θέσει άμεσα το ζήτημα για τις προϋποθέσεις των κριτηρίων που αφορούν σε φωτογραφικές προκηρύξεις θέσεων. Οι διαδικασίες της προκήρυξης για τη θέση του νέου Γ.Γ Διευθυντή προχώρησαν ήδη χωρίς εμπλοκή ενώ το ζήτημα εστιάζεται τώρα στη θέση της Διευθύντριας προσωπικού με τον προβληματισμό, αν η ίδια διαμόρφωσε τα κριτήρια της προκήρυξης για να διεκδικήσει εκ νέου τη θέση της. Εφόσον η διοίκηση Ζέρβα, Ζεϊμπέκη και Αβαρλή αγνοεί τα δεδομένα, και ποιος είναι ο διαμορφωτής, δεν αποκλείεται να χρεωθεί άδικα τον αποκλεισμό άλλων προσώπων μέσα από μια προσχεδιασμένη κλειστή φωτογραφική προκήρυξη με όσμωση σκανδάλου.
 
Σχολιαστής