Με εντολές από τη φυλακή ''έσπρωχναν'' ναρκωτικά με κούριερ από τη Θεσσαλονίκη - Δύο συλλήψεις (ΦΩΤΟ)

Με εντολές από τη φυλακή ''έσπρωχναν'' ναρκωτικά με κούριερ από τη Θεσσαλονίκη - Δύο συλλήψεις (ΦΩΤΟ)

Κύκλωμα που έκανε διακίνηση ναρκωτικών από τη Θεσσαλονίκη στη Κρήτη, μέσω εταιρίας κούριερ, ανακάλυψε η Aστυνομία.

Ειδικότερα,  συνελήφθησαν στο Ηράκλειο  ένας 39χρονος και μία 69χρονη, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκε η 69χρονη κατά τον χρόνο που παρέλαβε δέμα από μεταφορική εταιρεία και συνελήφθη. Ακολούθησε έλεγχος κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός του δέματος 10 αυτοσχέδιες συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά 272,1 γραμμάρια ηρωίνης. Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι την ποσότητα ναρκωτικών ουσιών απέστειλε 42χρονος από τη Θεσσαλονίκη, την οποία παρέλαβε η 69χρονη με τελικό αποδέκτη τον 39χρονο ο οποίος και συνελήφθη. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, προέκυψε ότι ο 42χρονος με τον 39χρονο λειτουργούσαν κατ΄εντολή 63χρονου , ο οποίος είναι έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 39χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 3 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς μέσα σε γλάστρες στο στάδιο της ανάπτυξης, 112 γραμμάρια κάνναβης, 3 κυνηγετικά όπλα ναρκωτικά δισκία χωρίς την απαιτούμενη από τον νόμο ιατρική συνταγή το χρηματικό ποσό των 280 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.