Δεν κάλεσαν την πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ στη χθεσινή συνεδρίαση του Δήμου για το Μετρό

Δεν κάλεσαν την πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ στη χθεσινή συνεδρίαση του Δήμου για το Μετρό

Το γεγονός ότι δεν εκλήθη η πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ στη χθεσινή συνεδρίαση του Δήμου για το Μετρό,

κατήγγειλε στον Αlpha 96,5 Θεσσαλονίκης ο Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης, κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ  και καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών. Ο ίδιος μάλιστα διαμήνυσε πως «ήταν λάθος του πρωθυπουργού» να προεξοφλήσει την πορεία των εργασιών στο σταθμό Βενιζέλου από την 85η  ΔΕΘ τονίζοντας πως δεν έπρεπε να αναφερθεί σε τεχνικές λεπτομέρειες αλλά να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα το Μετρό Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, κάτι τέτοιο δεν έγινε, καθώς «τον παρέσυραν κάποιοι τοπικοί σύμβουλοι. Κάποιοι θέλησαν να προκαταλάβουν καταστάσεις».

Ο κ. Κατσιφαράκης υποστήριξε, ότι «δεν δέχομαι το επιχείρημα περί μη αυθεντικότητας (σ.σ. των αρχαίων) εάν αποσπαστούν και επανατοποθετηθούν σωστά. Γιατί να πω το αντίστοιχο, εάν επανέλθουν με το καλό τα Ελγίνεια μάρμαρα και ξαναμπούν στον Παρθενώνα θα δημιουργηθεί πρόβλημα αυθεντικότητας;» διερωτήθηκε. Ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ δήλωσε πως θα ήταν σκόπιμο να πραγματοποιηθεί μία συγκριτική μελέτη με βάση τη σημερινή κατάσταση, ώστε «να δούμε πόσο κοστίζει η μία λύση και πόσο κοστίζει η άλλη και τι χρόνο θέλει».

Ο Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης μιλώντας στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης εξέφρασε επιπλέον και το φόβο του αναφορικά με την λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων στο σταθμό Βενιζέλου λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι υπάρχει κίνδυνος «μη επανατοποθέτησης με κάποια δικαιολογία η οποία τότε θα φανεί εύλογη: ότι ξέρετε έχουμε πολύ μεγάλο κόστος να τα επανατοποθετήσουμε, δεν τα αφήνουμε στο στρατόπεδο Παύλου Μελά που το έχουμε κάνει ένα ωραίο μουσείο;»