Κυρίζογλου: Δεν αποκλείω συνεργασία με Παπαστεργίου -Ευπρόσδεκτη η στήριξη ΝΔ

Κυρίζογλου: Δεν αποκλείω συνεργασία με Παπαστεργίου -Ευπρόσδεκτη η στήριξη ΝΔ

Την υποψηφιότητα του για τη διεκδίκηση της θέσης του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ανακοίνωσε και επίσημα ο δήμαρχος Aμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο κ. Κυρίζογλου στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε απατώντας σε ερώτηση της aftodioikisi.gr, σχετικά με τη δεύτερη υποψηφιότητα που έχει καταθέσει για την ηγεσία της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Τρικκαίων και μέλος της ίδια παράταξης με τον δήμαρχος Αμπελοκήπως, στο απερχόμενο ΔΣ της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, απάντησε θέλοντας να χαμηλώσει και τους τόνους περί «γαλάζιου» εμφυλίου:

«Εκτιμώ ιδιαίτερα τον συνάδελφο κ. Παπαστεργίου. Δεν αποκλείω και την περίπτωση της συνεργασίας. Θα κάνουμε διάλογο». Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε: «Εγώ θα είμαι υποψήφιος. Αν η ΝΔ θέλει να στηρίξει την προσπάθεια είναι καλοδεχούμενη. Εγώ δεν έκρυψα ποτέ την πολιτική μου προέλευση. Είμαι ΝΔ».

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί το 2014 έκανε πίσω, όταν και πάλι είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητα του, ανέφερε: «Το 2ο14 δεν είναι 2019. Είναι διαφορετικές οι συνθήκες. Τότε ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός με δύο θητείες στη δημαρχία του Αμαρουσίου και πρόεδρος του ΙΣΑ ήταν υποψήφιος». Ουσιαστικά ανέφερε ότι το πρόσωπο του κ. Πατούλη ήταν αυτό που τον οδήγησε στην απόφασή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην σημερινή εκδήλωση παραβρέθηκε και ο κ. Πατούλης, ο οποίος μάλιστα και τοποθετήθηκε σημειώνοντας: «Δεν θα ήταν δυνατόν ένας αυτοδιοικητικός άνδρας με τόση ιστορία να βρίσκεται στο σπίτι της αυτοδιοίκησης και να μην βρίσκομαι εδώ δίπλα του για να του συμπαρασταθώ με όλες μου τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια».

Από την πλευρά του, ο κ. Κυρίζογλου θέτοντας τις προτεραιότητες του είπε ότι είναι «η αλλαγή του Κλεισθένη και η διαχείριση των απορριμμάτων με ενεργειακή αξιοποίηση». Επίσης για το μεταναστευτικό είπε ότι τάσσεται «με τη θέση για τη μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά με αναλογική κατανομή σε όλη την Ελλάδα».

Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν: Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία, δηλώνοντας την συμπαράσταση του σε όλες τις προγραμματικές θέσεις που ανέπτυξε ο υποψήφιος Πρόεδρος κ. Λάζαρος Κυρίζογλου λόγω της αυτοδιοικητικής του εμπειρίας. Παραβρέθηκαν επίσης πλήθος αυτοδιοκητικών από όλη την Ελλάδα όπως: ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Ασπρόπυργου κ. Νικόλαος Μελετίου, ο Γραμματέας της ΚΕΔΕ κ. Γιάννης Μουράρογλου, ο κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου – μέλος ΔΣ της ΚΕΔΕ, ο πρώην Δήμαρχος Δομοκού – μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ κ. Δημήτριος Τζιαχρήστας, ο Δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος, το μέλος του ΔΣ του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ κ. Σιώμος Βλάσσης, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονία κ. Μιχάλης Γεράνης, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιώργος Τσαμασλής, η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά κ.α.