Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας στη Θεσσαλονίκη

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας στη Θεσσαλονίκη

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε χθες το βράδυ τη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα, από νωρίς το πρωί, τα μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ξεκίνησαν να καθαρίζουν τους δρόμους, με σκοπό τον πλήρη καθαρισμό των οδικών δικτύων.

Όπως δήλωσε στον ρ/σ Focus και την εκπομπή "Μαγκαζίνο", ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, τα μηχανήματα συνέδραμαν και στις αυλές των σπιτιών ώστε να απομακρυνθούν λάσπες και φερτές ύλες.

Ο κ. Στεργιάδης γνωστοποίησε ότι οι εργασίες καθαρισμού θα συνεχιστούν μέχρι και την επόμενη εβδομάδα έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί ξανά πρόβλημα, ενόψει και του νέου κύματος κακοκαιρίας που θα έρθει στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν αφορούν κυρίως κατοικίες, ενώ δεν διαπιστώθηκε κάποια καταστοφή σε δημόσιο κτίριο. "Ήδη τα κλιμάκια της περιφέρειας κάνουν αυτοψίες στις κατεστραμμένες περιοχές, οπότε περιμένουμε μέσα στη βδομάδα να έχουμε και τον συνολικό αριθμό των κατοικιών έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε κάποιες αποκαταστάσεις και αποζημιώσεις από το κράτος" είπε ο κ. Στεργιάδης.