''Άναψε φωτιές'' ο Μπάμπης Παπαδημητρίου με το νερό - Σκληρή απάντηση των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ

''Άναψε φωτιές'' ο Μπάμπης Παπαδημητρίου με το νερό - Σκληρή απάντηση των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ

Σάλος προκλήθηκε στην Βουλή μια δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπη Παπαδημητρίου, σχετικά με την τιμή του νερού

Ο κ. Παπαδημητρίου κατά τη συζήτηση στην Υποεπιτροπή Υδάτινων Πόρων της Βουλής είπε πως το νερό, «δυστυχώς, είναι απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του εξωφρενική», ενώ και η επεξεργασία του -ειδικότερα σε μικρές πόλεις- είναι σπάνια. Τις δηλώσεις του για το νερό κλήθηκε να εξηγήσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Παπαδημητρίου. Όπως τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου "υπάρχει πενία στην αντιπολίτευση και στα επιχειρήματα που αναζητούν. Είπα αυτό που δείξατε, σε ένα περιβάλλον συζήτησης πολύ ενδιαφέρον. Είναι κακό να παίρνουμε ένα κομματάκι συζήτησης και να νομίζουμε ότι με αυτό μπορούμε να αποκαλύψουμε κάτι. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης των τιμών της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ και των περισσότερων οργανισμών που χειρίζονται το νερό. Υπάρχει όμως τεράστιο θέμα σπατάλης".Το Σωματείο Εργαζόμενων της ΕΥΑΘ, εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τις δηλώσεις του βουλευτή.

Η ανακοίνωση του Σ.Ε.Ε.Υ.Α.Θ.

– Γιατί έχετε τόσο φτηνό νερό στη Θεσσαλονίκη; (εκπρόσωποι ιδιωτικής εταιρείας νερού, 2006)
– Το νερό, δυστυχώς, είναι απαράδεκτα φτηνό, (Μ.Παπαδημητρίου, βουλευτής ΝΔ, 2019)

Δύο πανομοιότυπες δηλώσεις με κοινό στόχο: την τιμή του νερού και την κερδοσκοπία μέσα από αυτή.

Και αν η πρώτη δήλωση μπορεί δικαιολογείται μιας και έγινε από εκπροσώπους της γνωστής πολυεθνικής του νερού που θέλει να αγοράσει την ΕΥΑΘ, θα θέλαμε πραγματικά να ακούσουμε την δικαιολογία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στον οποίο ανήκει η δεύτερη.

Κάποιος θα έλεγε ότι οι δηλώσεις θεωρούνται συμπτωματικές αφού μεσολαβούν και 13 χρόνια ανάμεσα τους, για να δούμε λίγο και την ουσία τους:

Ο κ.Παπαδημητρίου – στην προσπάθεια του να μαζέψει τα ασυμμάζευτα- δήλωσε πως το ακριβό τιμολόγιο αποτρέπει την σπατάλη. Δυστυχώς για τον ίδιο, όχι μόνο δεν μπόρεσε να ανασκευάσει, αλλά αποκαλύφθηκαν ακόμη περισσότερο οι «αγνές» προθέσεις του. Είναι πάγια τακτική των πολυεθνικών του νερού, να επικαλούνται την «προστασία του φυσικού πόρου» ως δικαιολογία για την αύξηση της τιμής του νερού και φυσικά και την αύξηση των κερδών τους.

Ο βουλευτής της Νέας.Δημοκρατίας σε ρόλο λαγού των πολυεθνικών, δοκιμάζει τις αντιδράσεις των πολιτών και ακόμη χειρότερα τους εξοικειώνει με την δική του «κανονικότητα», αυτήν του ξεπουλήματος των κοινών αγαθών. Μια «κανονικότητα» που μας οδήγησε στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, των επικοινωνιών, των μεταφορών, μια «κανονικότητα» στην οποία ο ίδιος προσπαθούσε να μας εξοικειώσει μέσω των εκπομπών στις οποίες συμμετείχε. Και έρχεται σήμερα να ανασκευάσει!

13 χρόνια διαφοράς ανάμεσα στις δύο ίδιες δηλώσεις, συνέβησαν πολλά και όμως επιμένουν, επιβεβαιώνοντας αυτό που όλοι γνωρίζουμε, το νερό θα είναι πάντα στόχος των κερδοσκόπων και των υπαλλήλων τους.

13 χρόνια διαφοράς και ανάμεσα τους δύο αποτυχημένες προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ (2008,2014) με μαζικές αντιδράσεις, δεκάδες κινητοποιήσεις , μια απόφαση του ΣτΕ κατά της ιδιωτικοποίησης και ένα δημοψήφισμα που κινητοποίησε 220.000 Θεσσαλονικείς ώστε να προστατέψουν το νερό τους.

Αναρωτιόμαστε αν οι τοπικοί βουλευτές Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, συμμερίζονται τις απόψεις του συναδέλφου τους.

Αναρωτιόμαστε αν οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης που πρωτοστάτησαν στο Δημοψήφισμα του νερού το 2014, συμφωνούν με κάποιον που τους κατηγορεί ανοιχτά ότι δεν μπορούν να προστατέψουν το νερό από την «σπατάλη».