Ποιοι ''παίζουν'' για να αναλάβουν την διεύθυνση της ΕΡΤ3

Ποιοι ''παίζουν'' για να αναλάβουν την διεύθυνση της ΕΡΤ3

Ο νέος Πρόεδρος της ΕΡΤ ΑΕ Κωνσταντίνος Ζούλας επεξεργάζεται πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του, τη νέα δομή λειτουργίας της ΕΡΤ και λαμβάνει υπ όψη του πολλές παραμέτρους, στην επιλογή προσώπων που θα τοποθετηθούν σε επιτελικές θέσεις, ώστε να μην έρθει σε ρήξη με κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Με αφορμή την έναρξη της συζήτησης για την κάλυψη επιτελικών θέσεων στην ΕΤ-3, αναφέρθηκε εκτενώς το όνομα του Βασίλη Γάκη στελέχους της Νέας Δημοκρατίας που θεωρείται μια από τις επικρατέστερες επιλογές, λόγω της πολύχρονης εμπειρίας του στη ΔΕΠΘΕ ενώ ήδη είναι ειδικός σύμβουλος του υφυπουργού εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης Θόδωρου Καράογλου. Στο τραπέζι όμως των συζητήσεων προτάθηκαν και βρίσκονται και άλλα ονόματα μεταξύ αυτών του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπλιάτκα προερχόμενο από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και του πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Θεοφάνη Παπά.

Φήμες αναφέρουν το ενδεχόμενο τοποθέτησης της δικηγόρου Άννας Ευθυμίου, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο του δημοσιογράφου Δημήτρη Βενιέρη. Η επιλογή του ονόματος του ατόμου που θα προΐσταται στο κανάλι της Βορείου Ελλάδος θα είναι σύμφωνη με την πρόταση του Πρόεδρου της Διοικούσας της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη Τάσου Σπηλιόπουλου καθώς του ζητήθηκε από το πρωθυπουργό να αναλάβει κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση του νέου σχήματος της ΕΡΤ.

Σχολιαστής