Ο Βιεϊρίνια πρεσβευτής Παιδικού Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Βιεϊρίνια πρεσβευτής Παιδικού Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Δωρεάν δράσεις και δραστηριότητες για παιδιά στη ΔΕΘ-Μαγειρεύει η Ελένη Ψυχούλη, για τους κινδύνους του internet μιλά στους γονείς ο Μανώλης Σφακιανάκης.


Με πρεσβευτή τη σημαία του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια πραγματοποιείται το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου το Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού στο περίπτερο 12 της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικά δρώμενα, δημιουργικά εργαστήρια, πειράματα σε συνεργασία με τη NASA Α.Ε, μαγειρική για παιδιά, εκπαιδευτικές δράσεις, ρομποτική, παιδική πασαρέλα, παιδική μουσικολογία, yoga για παιδιά και μαμάδες, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, giga τοξοβολία, ακροβατικά, stratego, παιχνίδια στο νερό, baby corner, live party και πολλά άλλα θα περιλαμβάνει το Τρίτο Παιδικό Φεστιβάλ.

Βασικός πρεσβευτής είναι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια και η σύζυγος του Βάσω Βεργίδου.
Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν ακόμη: δημοφιλείς αθλητές ποδοσφαίρου και μπάσκετ που θα παίξουν μαζί με τα παιδιά, γνωστοί σεφ, όπως η Ελένη Ψυχούλη, που θα μαγειρέψουν με τα παιδιά και θα δώσουν πολύτιμες συμβουλές διατροφής στους γονείς και καταξιωμένοι Ολυμπιονίκες, όπως ο Aλέξανδρος Νικολαΐδης, ο οποίος θα διδάξει στα παιδιά το πνεύμα του αθλητισμού. Ακόμη, ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρώην ταξίαρχος της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και ιδρυτής του CSII θ’ αναφερθεί σε ομιλία του στην ανάγκη προστασίας των παιδιών από απειλές που παρουσιάζονται στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους θα πραγματοποιούνται ακόμη: εθελοντική Αιμοδοσία και ενημέρωση για λήψη μυελού των οστών. Σκοπός του Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού είναι η στήριξη-ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος «ΛΑΜΨΗ».

ethnos.gr