ΥΠΕΘΑ: Το σχέδιο για το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου

ΥΠΕΘΑ: Το σχέδιο για το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου

Με έγγραφο του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας γνωστοποιήσε το σχέδιο αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου

Σύμφωνα με το έγγραφο η έκταση του στρατοπέδου είναι δυνητικά αξιοποιήσιμη, από ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα όπως αναφέρει τον Μάιο του 2018, ο δήμος Παύλου Μελά είχε προβεί σε εγκαταστάσεις και παρεμβάσεις εντός της έκτασης χωρίς την άδεια του ΤΕΘΑ έτσι το Ταμείο Εθνικής Άμυνας  ζήτησε εγγράφως την παράδοσης της έκτασης των 130 στρεμμάτων, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει λάβει κάποια απάντηση.

Σύμφωνα με το έγγραφο, γίνεται γνωστό ότι Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων έχει αποφασίσει ότι:

1) Το εν λόγω ακίνητο θα αποτελεί αντικείμενο προβολής και προώθησης σε κάθε  ευκαιρία επαφών της, με επιχειρηματικούς φορείς. Στο πλαίσιο αυτό, έχει δοθεί πληροφοριακό υλικό σε συμμετέχοντες σε εκθέσεις-συνέδρια και έχει γίνει αποδέκτης έντονου ενδιαφέροντος από ποικίλους εκπροσώπους, όπως φορείς αξιοποίησης ακινήτων, developers, επενδυτικά σχήματα και εταιρίες διαφόρων δρατηριοτήτων, όπως κινηματογραφικού ενδιαφέροντος κ.λ.π.

2) Η έκταση του στρατοπέδου είναι δυνητικά αξιοποιήσιμη, από ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με τον αντίκτυπο της παροχής, στην τοπική κοινωνία, εκμεταλεύσεων έντονου περιβαλλοντικού και αναπτυξιακού θετικού αποτυπώματος.

3) Το συγκεκριμένο πρώην στρατόπεδο αποτελεί ακίνητο υψηλής υπεραξίας, το οποίο χρήζει ολιστικής ανάπτυξης, με πολυμορφική ένταξη χρήσεων (όπως κατοικία, εργασία, εμπόριο, αναψυχή). Η οποιαδήποτε αξιοποίηση δύναται, λόγω του μεγέθους ακινήτου, να συνδυάσει τον σεβασμό στο εξαίρετο φυσικό περιβάλλον, τον χωρισμό σε ζώνες διαφόρων δραστηριοτήτων, με στοιχεία σύνθεσης ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού ύφους, που θα εξασφαλίζει την εναρμόνιση βιοκλιματικών, οικιστικών και εμπορικών δράσεων, αθλητικών εγκαταστάσεων και αυτοτελών περιβαλλοντικών λειτουργών, με σθεναρή αναφορά και προσανατολισμό στην ανθρώπινη κλίμακα και τη βιώσιμη ανάπτυξη με βάση την αρχεία της αειφορίας.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.