Πένθος στη Θεσσαλονίκη - Έφυγε από τη ζωή στα 42 του ο Δημήτρης Κάζης

Πένθος στη Θεσσαλονίκη - Έφυγε από τη ζωή στα 42 του ο Δημήτρης Κάζης

Είχε συγκλονίσει με το μήνυμά του για να βρεθεί δότης ήπατος

Έφυγε από τη ζωή σήμερα, Τρίτη 13 Αυγούστου, τα ξημερώματα σε ηλικία μόλις 42 ετών ο Δημήτρης Κάζης, ο οποίος νοσηλευόταν σε κλινική στην Κωνσταντινούπολη με μια σπάνια νόσο στο ήπαρ.

Ο Δημήτρης Κάζης είχε συγκλονίσει με μήνυμά του με το οποίο καλούσε να βρεθεί δότης ήπατος ώστε να του δοθεί «μια ευκαιρία για να ζήσει».

Ήταν Διεθνολόγος, με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πάντειο και το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ. Έχει ιδρύσει το Κέντρο Διεθνούς Πολιτικής στη Θεσσαλονίκη, ενώ το 2014 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Εντάξει» του Σταύρου Καλαφάτη.

Η τελευταία του έκκληση ήταν δραματική:

«Παιδιά γειά σας,

δυστυχώς φεύγω και φεύγω πικραμένος. Ζήτησα την βοήθεια σας και δεν ανταποκριθήκατε, κανείς δεν νοιάστηκε ούτε καν μου τηλεφώνησε, ούτε ζήτησε να πάρει πληροφορίες από τους γιατρούς.

Γνωρίζω ότι είναι μια δύσκολη απόφαση και ότι εκ πρώτης φοβίζει αλλά όταν φτάνεις στο τελικό σημείο που έχεις να ζυγίζεις την ζωή ενός ανθρώπου-φίλου με μία ταλαιπωρία δύο εβδομάδων το πολύ η ζυγαριά νόμιζα πως εύκολα θα έγερνε…

Καταρχήν οποίος ερχόταν εδώ θα έλυνε τις απορίες του διότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική από τους διάφορους αφηρημένους οδηγούς του Ίντερνετ.

Ο γιατρός είναι μοναδικός στον κόσμο και κορυφή [Yaman Tokat] καθώς εδώ και 4,5 χρόνια (2500 μεταμοσχεύσεις) δεν έχει καμία αποτυχία-απώλεια.

Επίσης μετά την άφιξη του από εδώ κανείς δεν είναι ακόμη υποψήφιος δότης. Αυτό το αποφασίζουν οι γιατροί αφού εξετάσουν όλες τις παραμέτρους.

Σας φιλώ και περιμένω έστω την τελευταία στιγμή την ανταπόκριση σας.

Δώστε μου την ευκαιρία να ζήσω.

Δημήτρης»

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.