Γ. Μπουτάρης: Aκατανόητη η διαφωνία του Ζέρβα για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας κάτω από την Τσιμισκή

Γ. Μπουτάρης: Aκατανόητη η διαφωνία του Ζέρβα για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας κάτω από την Τσιμισκή

«Ακατανόητη» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης την αντίδραση του νεοεκλεγέντα δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, αναφορικά με την υπογραφή της σύμβασης

 για να γίνει η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας κάτω από την Τσιμισκή.

«Με έκπληξη παρακολουθώ την ακατανόητη διαφωνία του Κ. Ζέρβα για την ανάπλαση του άξονα Αχειροποιήτου - Αγίας Σοφίας, ένα έργο που ήταν στην κορυφή του προγράμματος της Πρωτοβουλίας με την οποία εξελέγη δύο φορές», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Μπουτάρης και προσθέτει σε δεύτερη ανάρτηση: «πρόκειται για ένα έργο που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης και το οποίο ως αντιδήμαρχος της διοίκησής μας στήριξε και φυσικά ψήφισε!»

Σε άλλη ανάρτηση, κάνει λόγο για παραπλανητικές ανακοινώσεις λίγες μέρες πριν από την ανάληψη καθηκόντων από την νέα διοίκηση: «Αναρωτιέμαι ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν οι παραπλανητικές ανακοινώσεις λίγες ημέρες πριν αναλάβει η νέα διοίκηση, γνωρίζοντας -υποθέτω- πως εάν δεν υπογράφαμε τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου θα υπήρχαν ρήτρες και πρόστιμα».

«Ακατανόητη επίσης, η διαφωνία ορισμένων να αποδοθούν περισσότεροι ελεύθεροι χώροι στους πολίτες. Αναρωτιέμαι γιατί ο κ. Ζέρβας ζητάει να μην υλοποιηθούν οι αποφάσεις του ΔΣ, όπως επίσης που αποσκοπεί η συστηματική προσπάθεια της νέας διοίκησης να αποδομήσει το έργο της νυν», δηλώνει ο κ. Μπουτάρης.