Δημοσκόπηση για τον δήμο Θεσσαλονίκης: Πρώτος ο Ταχιάος - "Μάχη" για τη δεύτερη θέση

Δημοσκόπηση για τον δήμο Θεσσαλονίκης: Πρώτος ο Ταχιάος - "Μάχη" για τη δεύτερη θέση

Νέα δημοσκόπηση της Interview για το δήμο Θεσσαλονίκης

από την Interview για λογαριασμό του Ελεύθερου Τύπου.

Πρώτος ο Νίκος Ταχιάος 23,3%, ενώ ακολουθούν Γιώργος Ορφανός με 12,5% και η Κατερίνα Νοτοπούλου με ποσοστό 12,0%. 

Τα ποσοστά:

Νίκος Ταχιάος: 23,3%

Γιώργος Ορφανος: 12,5%

Κατερίνα Νοτοπούλου: 12,0%

Σπύρος Βούγιας: 8,4%

Παναγιώτης Ψωμιάδης: 8,4%

Κωνσταντίνος Ζέρβας: 6,4%

Σωτήρης Ζαριανόπουλος: 3,1%

Αϊδονόπουλος Χάρης: 2,6%

Μιχάλης Τρεμόπουλος: 1,8%

Γιάννης Νασιούλας: 1,2%

Πέτρος Λεκάκης: 1,0%

Γιώργος Ράκκας: 1,0%

Γιάννης Κουριανίδης: 0,5%

Βασίλης Μωισίδης: 0,3%

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: 0,2%

Άλλος: 0,6%

Δεν έχω αποφασίσει: 12,9%

Άκυρο/Λευκό/Δ.Γ./Δ.Α.: 1,2%

Ο Ν. Ταχιάος, επίσημος υποψήφιος με τη Ν.Δ., κόμμα που στον Δήμο Θεσσαλονίκης ιστορικά παίρνει υψηλά ποσοστά, προηγείται ξεκάθαρα χωρίς να τον αγγίζει καν το εύρος του στατιστικού λάθους. Το πρόβλημά του θα είναι την επόμενη μέρα όταν θα αναγκαστεί (εκ του Κλεισθένη) να συνεργαστεί με τους μέχρι χθες αντιπάλους του για να διοικήσει τον δήμο.

TAXIAOSSSS.jpg

Η Κ. Νοτοπούλου, πρώην υπουργός και ευνοούμενη του ίδιου του πρωθυπουργού, δεν είναι ξεκάθαρο αν θα είναι στον δεύτερο γύρο. Η προοπτική να πάει καλύτερα από ό,τι δείχνει η μέτρηση είναι πολύ πιθανή με δεδομένο ότι ο κ. Τσίπρας με την παρουσία του στην πόλη θα προσπαθήσει να της δώσει επιπλέον ώθηση. Στα ποιοτικά της χαρακτηριστικά υπάρχουν επίσης «κρυφές» ρεζέρβες ψηφοφόρων, μιας και στις νεαρές ηλικίες προηγείται ακόμα και του πρώτου στη λίστα. Σε πολλούς Θεσσαλονικείς φαίνεται να αρέσει η ιδέα γυναίκας δημάρχου, νέας και ωραίας.

Ο Γ. Ορφανός με πολλά χρόνια παρουσίας και προσφοράς στα κοινά της συγκεκριμένης εκλογικής Περιφέρειας θα δώσει και αυτός τη μάχη για τη δεύτερη θέση. Οι δεξαμενές του όμως είναι πολύ συγκεκριμένες: ψηφίζεται μόνο από νεοδημοκράτες και από αυτούς μόνο από μια μικρή μερίδα που θα τον επέλεγαν έτσι κι αλλιώς για βουλευτή. Η διείσδυσή του σε άλλους χώρους είναι αναιμική και έτσι η πιθανότητα να βελτιώσει κατά πολύ το ποσοστό του είναι μικρή έως ελάχιστη.

Πολύ καλή επανεμφάνιση κάνει και ο Σ. Βούγιας έχοντας τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού (ο Ν. Νυφούδης, νέος βουλευτής του Ποταμιού, είναι υποψήφιος μαζί του). Επίσης η συγκυρία για το ΚΙΝΑΛ είναι καλή (σε πολλές μετρήσεις βρίσκεται στην 3η θέση) και αυτό ευνοεί και την υποψηφιότητα Βούγια. Μια έκπληξη δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ως πιθανότητα.

 

Τέλος, δεν πάει άσχημα και ο Π. Ψωμιάδης. Έχει ένα πιστό κοινό που δείχνει να τον ακολουθεί σε όλα του τα βήματα.

Τα δίπολα της δεύτερης Κυριακής είναι όλα υπέρ Ταχιάου. Μάλλον ξέρουμε τον δήμαρχο. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι ο δεύτερος.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου