Σπίρτζης για Μετρό Θεσσαλονίκης: ''Αφού ο ΠΑΟΚ πήρε και το νταμπλ τελειώνει κι η επέκταση στην Καλαμαριά'' (ΒΙΝΤΕΟ)

Σπίρτζης για Μετρό Θεσσαλονίκης: ''Αφού ο ΠΑΟΚ πήρε και το νταμπλ τελειώνει κι η επέκταση στην Καλαμαριά'' (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, του Προέδρου της Αττικό Μετρό, Γιάννη Μυλόπουλου και φορέων της πόλης, έγιναν τα αποκαλυπτήρια 

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Καρβουνίδου.

των τεσσάρων βαγονιών, του πρώτου συρμού του Μετρό Θεσσαλονίκης. Στις ράγες του αμαξοστασίου της Πυλαίας τοποθετήθηκε ο πρώτος συρμός.Ο συρμός ξεκίνησε από την Ιταλία, έφτασε στην Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Σε  δηλώσεις του ο Υπ.Μεταφορών χαρακτήρισε ιστορική στιγμή για το έργο η τοποθέτηση του πρώτου συρμού, ενώ πρόσθεση ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει η ολική συναρμολόγιση. ''Μπήκε ο συρμός στο αμαξοστάσιο, σε λίγο καιρό θα αρχίσουν οι δοκιμαστικές εργασίες. Είναι οι μέρες των μέσων σταθερής τροχιάς. Και από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ πήρε πρωτάθλημα τελειώνει το μετρό, αφού πήρε και το νταμπλ τελειώνει η επέκταση στην Καλαμαριά' '', συμπλήρωσε. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος,τόνισε πως είναι δικαίωση η σημερινή μέρα για όσους εργάστηκαν σκληρά τα τελευταία 3,5 χρόνια 

Αναμένεται να γίνουν δοκιμές και πάνω στις σιδηροτροχιές στο αμαξοστάσιο, ενώ τα δοκιμαστικά δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του καλοκαιριού ή τις αρχές του φθινοπώρου.Ο συρμός θα μπορεί να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 80 χιλιομέτρων ανά ώρα και υπολογίζεται ότι θα έχει μέση εμπορική ταχύτητα 30 χλμ. ανά ώρα.