Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στο ΑΠΘ

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στο ΑΠΘ

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στο ΑΠΘ.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Καρβουνίδου. 

Πυρκαγιά ξέσπασε γύρω  το πρωί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο υπόγειο του Τμήματος Βιολογίας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου βρίσκονται οι μετασχηματιστές από όπου τροφοδοτείται το οκταώροφο κτήριο.

Ο Υποστράτηγος, Σπύρος Βαρσάμης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι, ''09:11 το πρωί, ενημερωθήκαμε για πυρκαγιά. Στην κατάσβεση επιχείρησαν 9 υδροφόρα, με 35 άνδρες. Ξέσπασε φωτιά στο υπόγειο του Βιολογικού τμήματος. Μια κοπέλα 28 ετών, υποψήφια διδάκτωρ, εγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Υπήρχε ενημέρωση για δεύτερο άτομο, το οποίο απομακρύνθηκε χωρίς προβλήματα. Επίσης, 2 πυροσβέστες αντιμετώπισαν προβλήματα. Ο ένας προληπτικά μεταφέρθηκε στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο. Οι λόγοι είναι δεκάδες, θα ξέρουμε μετά την έρευνα , όσοι βρίσκονταν μέσα ήταν εργαζόμενοι''.  

Αυτή την ώρα, υπάλληλοι του ΑΠΘ με τον Πρύτανη του πανεπιστημίου, βρίσκονται μέσα στο κτίριο, προκειμένου να κάνουν αυτοψία. Ο χώρος που ξέσπασε η φωτιά - κατά πληροφορίες- έχει κυρίως αρχειακό υλικό. 

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.