Θεσσαλονίκη: 18χρονος ο ''εγκέφαλος'' της συμμορίας που ''ρήμαξε'' πεζούς - Πάνω από 40 κλοπές (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: 18χρονος ο ''εγκέφαλος'' της συμμορίας που ''ρήμαξε'' πεζούς - Πάνω από 40 κλοπές (ΦΩΤΟ)

Στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε ληστείες και κλοπές σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών,προχώρησε η διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Καρβουνίδου.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης 18/04, αστυνομικοί των τμημάτων Εγκλημάτων κατά Ζωής και προσωπικής ελευθερίας, Δίωξης εκβιασμών,της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης, προχώρησαν στη σύλληψη 17 ατόμων, ηλικίας 17-45 ετών. Ηγετικό στέλεχος της συγκεκριμένης σπείρας είναι ένας 18χρονος.

Από την αρχή του έτους, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέπραξαν δύο ληστείες και 47 κλοπές, με την αφαίρεση κυρίως χρηματικών ποσών και κινητών τηλεφώνων. Δρούσαν κυρίως σε κεντρικές οδούς και πλατείες, σε στάσεις λεωφορείων αλλά και εντός λεωφορείων. 

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: γυναικείες τσάντες και ζεύγη γυαλιών, ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα, ναρκωτικές ουσίες, πτυσσόμενο γκλόμπ, ένα μαχαίρι, ταξιδιωτικά έγγραφα και ταυτότητες πολιτών, καθώς και το χρηματικό ποσό των 4.780 ευρώ. Οι χώροι των επιθέσεων ήταν κυρίως η πλατεία Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα)Καμάρα, στάσεις λεωφορείων, Τσιμισκή, Εγνατία και διάφορες άλλες κεντρικές οδοί και πλατείες.

Ενόψει της εορτής του Πάσχα και λόγω του πλήθους κόσμου που θα είναι στο κέντρο της πόλης, ο κύριος Ζησιμόπουλος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τόνισε οι γυναίκες να προσέχουν τα σακίδια πλάτης, καθώς γίνονται εύκολα στόχος, τα κινητά τηλέφωνα να μην είναι σε μέρος που δεν ελέγχονται και να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε καταστήματα αλλά και σε εξωτερικούς χώρους.

Δείτε τις φωτογραφίες:

3KLOPES

2KLOPES

1KLOPES