Ασφαλτοστρώσεις 4.100.000,00 ευρώ σε δήμο της Θεσσαλονίκης

Ασφαλτοστρώσεις 4.100.000,00 ευρώ σε δήμο της Θεσσαλονίκης

Σήμανε και επίσημα, με την εγκατάσταση του εργολάβου, η έναρξη των εκτεταμένων εργασιών ασφαλτοστρώσεων

απ’ άκρη σε άκρη, σε όλο το Δήμο Θερμαϊκού , π/υ 2.700.000,00 ευρώ. Ένα έργο παρεμβάσεων που επάξια διεκδικεί τον τίτλο του μεγαλύτερου και πιο ολοκληρωμένου έργου οδοποιίας στην ιστορία του τόπου, οι εργασίες του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει, με τις πρώτες παρεμβάσεις να εκτελούνται στην περιοχή της Επανομής.

Το έργο περιλαμβάνει τη συντήρηση υπαρχόντων και κατασκευή νέων οδών, πεζόδρομων και πεζοδρομίων, ενώ στις Δημοτικές Κοινότητες Ν. Μηχανιώνας, Επανομής, Μεσημερίου και Αγίας Τριάδας προβλέπεται η αντικατάσταση της επίστρωσης κάποιων οδών, με σκοπό αφενός τον εξωραϊσμό και αφετέρου τον περιορισμό ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων. Τέλος, πρόκειται να πραγματοποιηθεί διαγράμμιση με ανακλαστική βαφή εξ’ ολοκλήρου του οδοστρώματος των διακοινωτικών οδών Ν. Μηχανιώνας – Πλαγιαρίου, Ν. Μηχανιώνας – Αγγελοχωρίου, Επανομής – Ν. Μηχανιώνας (μέσω Πάλιουρας), Επανομής – Ν. Ηράκλειας και Επανομής – Μεσημερίου.

Το έργο-μαμούθ έρχεται να προστεθεί σε εκείνο της ασφαλτόστρωσης και κατασκευής δικτύου ομβρίων υδάτων στη Δ.Ε. Θερμαϊκού, π/υ 400.000,00 ευρώ, που ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου και προχωρά με γοργούς ρυθμούς, αλλά και των ασφαλτοστρώσεων, π/υ 1.000.000,00 ευρώ, για αποκατάσταση κατεστραμμένων δρόμων μετά τη θεομηνία του 2016, στις ΔΕ Μηχανιώνας και Επανομής, που δημοπρατείται το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μία προς μία παρεμβάσεις επιτακτικής ανάγκης, που προέκυψε αφενός από εργασίες εγκατάστασης φυσικού αερίου και αποχετευτικού δικτύου και αφετέρου από τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις του Σεπτέμβρη του 2016, που επέφεραν τεράστιο πλήγμα στις υποδομές.

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.