Θεσσαλονίκη: Ένταση στη δίκη για τον θάνατο 42χρονου στο Καβαλάρι

Θεσσαλονίκη: Ένταση στη δίκη για τον θάνατο 42χρονου στο Καβαλάρι

Επεισοδιακά ολοκληρώθηκε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης

η δίκη τριανταεπτάχρονου, που καταδικάστηκε για τον θάνατο σαρανταδυάχρονου, τον Ιούλιο του 2013, στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης. Στο άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια συγγενείς δράστη και θύματος και χρειάστηκε η επέμβαση διμοιρίας των μέτρων τάξης, για να χωρίσει τις δύο πλευρές και να κατευνάσει τα πνεύματα. 
Ύστερα από πολυήμερη αποδεικτική διαδικασία, το δικαστήριο αποφάσισε, με οριακή πλειοψηφία (4-3), τη μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, επιβάλλοντας στον κατηγορούμενο την ποινή της 10ετούς κάθειρξης. 
Ανάλογο ήταν το αποτέλεσμα που είχε λάβει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, εξετάζοντας την υπόθεση πριν από τέσσερα χρόνια. Κατά εκείνης της απόφασης όμως, είχε ασκήσει έφεση ο εισαγγελέας ζητώντας βαρύτερη καταδίκη, με συνέπεια η διαδικασία να επαναληφθεί, αυτή τη φορά ενώπιον του Εφετείου.   
Αντιδρώντας στην εκ νέου μετατροπή της κατηγορίας, συγγενείς και φίλοι του θύματος επιχείρησαν να κινηθούν προς την πλευρά του κατηγορουμένου. Οι συγγενείς του τελευταίου αντέδρασαν και στην αίθουσα του υπογείου του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης απειλήθηκε σύρραξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο καταδικασθείς χρειάστηκε να φυγαδευτεί από τους αστυνομικούς, προκειμένου να οδηγηθεί στις φυλακές. 
 

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ