Δύο αστυνομικοί θα φρουρούν τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ - Τι απάντησε ο ίδιος

Δύο αστυνομικοί θα φρουρούν τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ - Τι απάντησε ο ίδιος

Την απόσπαση δύο αστυνομικών προκειμένου να αναλάβουν «υπηρεσία προσωπικής ασφαλείας» για τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Μακεδονία,

Χρήστου Γιαννούλη αποφάσισε το αρχηγείο της ΕΛΑΣ στη σκιά των έντονων αποδοκιμασιών σε βάρος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι δύο αστυνομικοί θα βρίσκονται στο πλευρό του κ. Γιαννούλη, ο οποίος είναι και διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ3, για διάστημα τριών μηνών, όπως αναφέρεται στο έγγραφο που δημοσιεύει το protothema.gr.

eggh1_NEW

eggh2_NEW

Η απόφαση εκδόθηκε το περασμένο Σάββατο μετά το κύμα αποδοκιμασιών σε βάρος υπουργών όπως ο Νίκος Παππάς από πολίτες που διαμαρτύρονται για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ.

Ο Χρήστος Γιαννούλης στα τέλη Φεβρουαρίου είχε χρησιμοποιήσει τον όρο «φασισταριά» για όσους διαφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών. Οι χαρακτηρισμοί του κ. Γιαννούλη είχαν γίνει μετά από εκδήλωση στην Κατερίνη στην οποία είχε αποδοκιμαστεί έντονα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τότε ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ είχε ανέβει στο βήμα και είχε πει από μικροφώνου: «Πριν πάρω την τελική μου απόφαση, με όλο το σεβασμό στον πρωθυπουργό της χώρας που μου έκανε την τιμή να μου απευθύνει την πρόκληση και πρόσκληση αυτή, απέναντι, μπροστά στα μάτια μου, είχα την εικόνα του γιου μου. Είναι 15 χρονών, δεν θέλω να μεγαλώσει στην Ελλάδα με όλο αυτό το φασισταριό απέξω. Δεν θέλω να μεγαλώσει σε αυτή τη χώρα».

Η απάντηση του Χ. Γιαννούλη

Την δική του απάντηση στον αέρα του Ράδιο Θεσσαλονίκη έδωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα ότι δύο αστυνομικοί θα αποσπαστούν από άλλες υπηρεσίες προκειμένου να τον φρουρούν. Το δημοσίευμα επικαλείται σχετική απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, αποδίδει στον κ. Γιαννούλη την ιδιότητα του διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ3, ενώ υποστηρίζει ότι ο ίδιος έχει αποκαλέσει στο παρελθόν φασισταρια όσους αντιδρούν στην Συμφωνία των Πρεσπών. Μιλώντας στο ΡΘ ο κ. Γιαννούλης κάνει λόγο για τρία ψέμματα στο δημοσίευμα.

Διευκρινίζει ότι ποτέ δεν αποκάλεσε φασισταριό όλους όσους αντιδρούν στην συμφωνία των Πρεσπών, υπενθυμίζει ότι έχει παραιτηθεί από διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ3 από τον Μάρτιο του 2018, ενώ για το θέμα των αστυνομικών τονίζει ότι αφορά την διάθεση δύο αστυνομικών για το ενδεχόμενο να χρειαστούν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας.

Ο κ. Γιαννούλης κάνει λόγο για χονδροειδή αλλοίωση δηλώσεών του και στοχοποίησή του ακόμη και με τηλεφωνικές απειλές.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.