Κάτοικοι βγαίνουν στους δρόμους για την δυσοσμία στο Κορδελιό

Κάτοικοι βγαίνουν στους δρόμους για την δυσοσμία στο Κορδελιό

Διαμαρτυρία θα παραγματοποιήσουν σήμερα στις 11 το πρωί κάτοικοι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για την δυσοσμία στην περιοχή.

 

Η συγκέντρωση θα γίνει στο πρώην Δημαρχείο Ελευθερίου – Κορδελιού, Εθνικής Αντιστάσεως & Αν. Παπανδρέου.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι στην ανακοίνωσή τους, "η αλόγιστη βιομηχανική δραστηριότητα, με την ανοχή του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης όλα αυτά τα χρόνια, σε μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή, επέτρεψε στο πρόβλημα να διογκωθεί σε βαθμό ανεξέλεγκτο και έφερε την κατάσταση στο μη περαιτέρω. Η υπομονή και η ανοχή των κατοίκων δοκιμάζονται καθημερινά, οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία από τη μακρόχρονη έκθεση σε τοξικούς ρύπους συνεχώς αυξάνονται, η ποιότητα ζωής υποβαθμίζεται, ενώ κανένας αρμόδιος φορέας δεν έχει μεριμνήσει ουσιαστικά έως τώρα για τα θέματα ασφάλειας που προκύπτουν από τη γειτνίαση με βιομηχανικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με την αναθεωρημένη συνθήκη SEVESO III".

Οι κάτοικοι δηλώνουν ότι περιμένουν απαντήσεις από τους υπευθύνους για την πηγή της αέριας ρύπανσης και λήψη μέτρων για οριστική λύση του προβλήματος. "Δεν επιτρέπεται η υγεία και η ζωή χιλιάδων κατοίκων να εξαρτάται από συμφέροντα, τακτικισμούς, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και προσχηματικές ενέργειες μόνο για το θεαθήναι" σημειώνουν.