Νέα διαμαρτυρία σε δρόμο ''καρμανιόλα'' στη Θεσσαλονίκη που παρασύρθηκε 50χρονος

Νέα διαμαρτυρία σε δρόμο ''καρμανιόλα'' στη Θεσσαλονίκη που παρασύρθηκε 50χρονος

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν κάτοικοι του δήμου Θέρμης σε οδικό σημείο, όπου σκοτώθηκε 50χρονος στις αρχές Ιανουαρίου.

Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 10.00 το πρωί. Οι διαμαρτυρόμενοι θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της οδού Κουγιούμη όπου έγινε το θανατηφόρο περιστατικό. Ο 50χρονος παρασύρθηκε από ΙΧ ενώ πήγαινε να πάρει το παιδί του από κάποια δημιουργική απασχόληση.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι στο συγκεκριμένο σημείο χουν χάσει τη ζωή τους πάνω από πέντε άτομα τα τελευταία 10 χρόνια. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Κατοίκων Επέκτασης Θέρμης, ''έχει περάσει ήδη ένας μήνας από το τραγικό συμβάν στην οδό Απ. Κουγιάμη, με το θάνατο ενός συμπολίτη μας, κατοίκου της επέκτασης της Θέρμης. Έκτοτε, ο Δήμος Θέρμης δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια, ώστε να αποτραπούν ανάλογα περιστατικά''. 

Να σημειωθεί πως, το τραγικό τροχαίο έγινε το απόγευμα στις 14 Ιανουαρίου στην περιοχή της Θέρμης, όπου Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 38χρονος, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 50χρονο πεζό.

Διαβάστε κι ΕΔΩ την καταγγελία  που είχε στείλει στις 15 Ιανουαρίου αναγνώστρια του Seleo.gr για το σχετικό θέμα. 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Επιτροπής Κατοίκων Επέκτασης Θέρμης:

Έχει περάσει ήδη ένας μήνας από το τραγικό συμβάν στην οδό Απ. Κουγιάμη, με το θάνατο ενός συμπολίτη μας, κατοίκου της επέκτασης της Θέρμης. Έκτοτε, ο Δήμος Θέρμης δεν έχει προχωρήσει σε ΚΑΜΙΑ ενέργεια, ώστε να αποτραπούν ανάλογα περιστατικά.

Μόνο η Τροχαία προχώρησε σε κάποιους επιτόπιους ελέγχους τον Ιανουάριο και για μικρά χρονικά διαστήματα. Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων βεβαίωσε, μεταξύ άλλων, 84 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 2 κινήσεις στο αντίθετο ρεύμα, 5 με στέρηση άδειας οδήγησης κλπ.

Τα κυριότερα των αιτημάτων μας προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια στην οδό Κουγιάμη είναι:

 Φωτισμός της οδού σε όλο το μήκος της 

 Δημιουργία νέων κυκλικών κόμβων (round-abouts), οι οποίοι έχουν αποφασιστεί εδώ και καιρό 

 Πασαλάκια πλαστικά Πασαλάκια (ανακλαστικοί οριοδείκτες) στη μέση της οδού, ώστε να αποτραπούν οι προσπεράσεις 

 Επιπλέον σήμανση στις διαβάσεις και τακτική συντήρηση των διαγραμμίσεων 

Σε καλούμε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 στις 10:00 το πρωί να ξανακλείσουμε συμβολικά την οδό Κουγιάμη στο ύψος της Αθ. Διάκου. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Δημαρχείο.

Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη! Μαζικά και ενωμένοι θα διεκδικήσουμε όλα αυτά που δικαιούμαστε, για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας!

 

*κεντρική φωτογραφία: αρχείου. 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.