Θεσσαλονίκη: ''Πόλεμος'' ΠΚΜ και ΟΑΣΘ για τα λεωφορεία που δεν βγήκαν λόγω χιονιά

Θεσσαλονίκη: ''Πόλεμος'' ΠΚΜ και ΟΑΣΘ για τα λεωφορεία που δεν βγήκαν λόγω χιονιά

Μπαλάκι έχουν γίνει οι ευθύνες για το ''γιατί δεν βγήκαν τα λεωφορεία κατά την διάρκεια του χιονιά στη Θεσσαλονίκη.

 

Το Σάββατο 5 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το ΟΑΣΘ, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχε απαγορεύσει στον ΟΑΣΘ να κινήσει τα λεωφορεία του μέχρι τις 14:00 του Σαββάτου, γεγονός που διέψευσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Οργανισμού, στον REALFM107.1. και στην εκπομπή 7 με 10 υποστήριξε ''Δεν υπήρχε σχέδιο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Κάθε φορά πριν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων γίνεται σύσκεψη με ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς για να υπάρξει συντονισμός. Η Περιφέρεια δεν έκανε καμία σύσκεψη απολύτως. Έχει πολύ μεγάλη ευθύνη η Περιφέρεια".

Απάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου στις σημερινές δηλώσεις της διοίκησης του ΟΑΣΘ, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης σχετικά με την ευθύνη για το black out στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης το προηγούμενο Σάββατο: «Λυπούμαστε πολύ για τις σημερινές ανυπόστατες δηλώσεις της διοίκησης του ΟΑΣΘ, με τις οποίες επιχειρεί να αποποιηθεί τις δικές της ευθύνες που καταφανώς έχει. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανταποκρίθηκε με πρόγραμμα, συγκεκριμένο σχέδιο και εξαιρετική προετοιμασία στην αντιμετώπιση του πρόσφατου χιονιά, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και εκ του αποτελέσματος. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατόρθωσε καθ' όλη τη διάρκεια των δυσμενών καιρικών φαινομένων να διατηρήσει προσπελάσιμο το οδικό δίκτυο ευθύνης της. Σε αυτό συντέλεσαν μεταξύ άλλων οι επανειλημμένες συσκέψεις της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του φαινομένου, αλλά και η έγκαιρη σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, στις 20 Δεκεμβρίου 2018, όπου κλήθηκε να παραστεί και ο ΟΑΣΘ, ο οποίος όμως επέλεξε αδικαιολόγητα να απουσιάσει, καθώς δεν έστειλε ούτε εκπρόσωπό του. Μία παράλειψη της διοίκησης του ΟΑΣΘ, για την οποία θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στους Θεσσαλονικείς. Επίσης, επαναλαμβάνω ότι η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν έδωσε ποτέ εντολή απαγόρευσης μετακίνησης των αστικών λεωφορείων για το πρωί του Σαββάτου και η σχετική απόφαση ελήφθη με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης του ΟΑΣΘ. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ ας φροντίσει καλύτερα να κάνει σωστά τη δουλειά της, εξυπηρετώντας τις μετακινήσεις των Θεσσαλονικέων. Αυτό άλλωστε είναι το καθήκον της: να μεταφέρει με ασφάλεια και αξιοπιστία τους πολίτες στις δουλειές και τα σπίτια τους κι όχι να προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της για το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στην πόλη, καταφεύγοντας σε κόλπα φτηνού εντυπωσιασμού».

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.