Πατουλίδου: '' Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες έτοιμες να αντιμετωπίσουν τον χιονιά''

Πατουλίδου: '' Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες έτοιμες να αντιμετωπίσουν τον χιονιά''

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης

σήμερα τα ξημερώματα 3 Ιανουαρίου 2018, υπό την ευθύνη της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κας. Βούλας Πατουλίδου και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, καθορίστηκαν οι προτεραιότητες του μηχανισμού της Αντιπεριφέρειας για τα επόμενα εικοσιτετράωρα των χιονοπτώσεων και του αναμενόμενου παγετού.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε:

1.να γίνει διασπορά σε κομβικά σημεία επιφυλακής τόσο των μηχανημάτων έργων της ΜΕΘ όσο και των μισθωμένων ιδιωτικών μηχανημάτων (αλατιέρες και προωθητικά μηχανήματα, 27 στο σύνολο) και
2.όλο το προσωπικό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της (ΜΕΘ) να είναι σε επιφυλακή, με οχτάωρες βάρδιες, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες αποχιονισμού σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου μετά το τέλος της σύσκεψης έκανε την εξής δήλωση:

«27 μηχανήματα αποχιονισμού αυτή τη στιγμή επιχειρούν είτε παραμένουν σε ετοιμότητα στο οδικό δίκτυο, αρμοδιότητας Μ.Ε.Θ,
Συγκεκριμένα, τα μηχανήματα επιχειρούν:
.Στο Ωραιόκαστρο και το Μελισσοχώρι,
.Στην Περιφερειακή οδό, Προς το Νοσοκομείο Παπανικολάου που εφημερεύει σήμερα και προς Χορτιάτη,
.Στην Καρδία, Αεροδρόμιο και στον κόμβο της Θέρμης,
.Προς Βασιλικά, στην Περιστερά και το Λιβάδι,
.Στην Νέα Απολλωνία, προς Καβάλα,
.Καρτερές, στο δρόμο προς Σέρρες.
Ταυτόχρονα πάνω από 1000 τόνοι αλατιού χρησιμοποιούνται σε δρόμους του ορεινού όγκου.
Όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες μας βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία επί 24ωρου βάσεως. Ο στόχος μας είναι να παραμείνει ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο αρμοδιότητάς μας, η περιφερειακή οδός, οι δρόμοι που οδηγούν σε νοσοκομεία και στο αεροδρόμιο. Οι υπηρεσίες μας έχουν τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό, ώστε να αντιμετωπίσουμε τόσο τις χιονοπτώσεις, όσο και τον παγετό. Παρακαλούμε τους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ σε περίπτωση πολύ αναγκαίων και επιβεβλημένων μετακινήσεων, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, να έχουν πάντα αλυσίδες μαζί τους και σε περίπτωση που κινηθούν σε ορεινά τμήματα να έχουν φορτισμένα τα κινητά τους και γεμάτο το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου, διότι η κακοκαιρία είναι σε εξέλιξη και πιθανώς τα φαινόμενα, λόγω και της περαιτέρω πτώσης της θερμοκρασίας σήμερα και αύριο, να ενταθούν.»

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.