Νοτοπούλου: Το αδύναμο σημείο της Θεσσαλονίκης είναι το κόμπλεξ της συμπρωτεύσουσας και το παλιό κατεστημένο

Νοτοπούλου: Το αδύναμο σημείο της Θεσσαλονίκης είναι το κόμπλεξ της συμπρωτεύσουσας και το παλιό κατεστημένο

H υφυπουργός Εσωτερικών για Μακεδονία και Θράκη καλεί σε συστράτευση όλων των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου

που θα σταματήσει όποιον καλλιεργεί το μίσος στη Θεσσαλονίκη.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στο ''Έθνος της Κυριακής'', επισημαίνει πως απευθύνεται «στους πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής ταύτισης», ενώ χαρακτηρίζει αδύναμο σημείο της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης το παλιό κατεστημένο.

''Για δεκαετίες η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα ζουν με γυρισμένη την πλάτη στο φυσικό τους περιβάλλον, στους γείτονές της. Από την πρώτη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, εργαζόμαστε εντατικά! Εχουμε σηκώσει τα μανίκια για να κάνουμε πράξη ένα όραμα: η Βόρεια Ελλάδα να γίνει ηγέτιδα δύναμη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το γραφείο του πρωθυπουργού ήταν καταλύτης στην προσπάθεια αυτή. Το ΥΜΑΘ, από την άλλη, ηγείται της προσπάθειας και γίνεται εργαλείο ανάπτυξης. Εχει την ευθύνη για μια σειρά από φορείς όπως η ΕΥΑΘ  η ΔΕΘ και η ΑΖΚ. Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις. Πιστεύουμε πως ήδη γίνεται φανερό πως το απαξιωμένο ΥΜΑΘ έχει ατζέντα, στοχοθεσία και φέρνει αποτελέσματα. Ορατά στη ζωή όλων εμάς που ζούμε στην περιοχή'', ανέφερε η ίδια.

Στην ερώτηση ''Η θητεία σας στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στο υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης μέχρι τώρα, τι σας έδειξε για την πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα; Ποιο μπορεί να είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής και ποιο το αδύναμο σημείο της; '' η κα Νοτοπούλου απάντησε:

Αδύναμο σημείο είναι το «παλιό»: το παλιό κατεστημένο. Η συντήρηση. Οι παλαιοκομματικές λογικές. Το σύστημα που έβγαλε ρίζες. Το σκοτεινό παρελθόν της Θεσσαλονίκης που την έκανε ενοχική. Το κόμπλεξ της συμπρωτεύουσας. Ρόλοι που καθήλωσαν τη Θεσσαλονίκη. Το κυνήγι φαντασμάτων. Η κουλτούρα αποποίησης των ευθυνών.

Η Βόρεια Ελλάδα έχει ανάγκη να πιστέψει ότι μπορεί. Αυτό μας λείπει. Να σκεφτούμε μεγαλόπνοα και μακροπρόθεσμα. Η Θεσσαλονίκη μητρόπολη των Βαλκανίων, χιλιοειπωμένο όραμα, τόσο που έχασε την αξία του και έμοιαζε άπιαστο όνειρο ή δούλεμα. Να, όμως, που τα έργα τελειώνουν. Σχεδιάζεται και υλοποιείται η Σιδηροδρομική Εγνατία. Να που ζούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας. Να που η Τοπική Αυτοδιοίκηση στέκεται στα πόδια της. Η Θεσσαλονίκη έγινε διπλωματικός κόμβος. Αποκτά κοινωνικές δομές και υποδομές. Η δύναμη της Βόρειας Ελλάδας είναι οι άνθρωποί της. Το μυαλό και η ψυχή τους.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.