Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο χάλι του ΟΑΣΘ. Για πρώτη φορά!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο χάλι του ΟΑΣΘ. Για πρώτη φορά!

Μη αντέχοντας άλλο την κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, κάτοικοι της πόλης διοργανώνουν για πρώτη φορά στα χρονικά συγκέντρωση διαμαρτυρίας καταγγέλοντας την κατάσταση που έχει περιέλθει ο ΟΑΣΘ 

 

Πρόκειται για πρωτοβουλία φοιτητών κι εργαζομένων και η συγκέντρωση προγραμματίστηκε για το Σάββατο 15 Δεκεμβρίουστις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

«Η ΑΣΦΑΛΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗ, ΦΘΗΝΗ ΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ και ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ!

Η κατάσταση με τις αστικές συγκοινωνίες στην πόλη έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία, οι μαθητές, οι φοιτητές βιώνουμε μια πολύ άσχημη πραγματικότητα.

Δρομολόγια που καθυστερούν κι όταν φτάνουν οι επιβάτες στριμώχνονται σαν σαρδέλες ή παίρνουν το επόμενο λεωφορείο! Σε πολλές περιπτώσεις μετακινούμαστε με οχήματα που καταρρέουν ή παίρνουν φωτιά. Ενώ στις περισσότερες γραμμές σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής, σχεδόν κάθε μέρα.

Η υπόθεση της γρήγορης, ασφαλούς, άνετης και φτηνής μετακίνησης γίνεται άπιαστο όνειρο για την πλειοψηφία του επιβατικού κοινού της πόλης.

Η απουσία εναλλακτικής επιλογής συγκοινωνιακού μέσου μετακίνησης δεκαετίες τώρα κάνει τα πράγματα απλά αφόρητα.

  • Ούτε με τον ιδιωτικό ΟΑΣΘ, αλλά ούτε με τον κρατικό η κατάσταση έγινε ανθρώπινη. Μόνιμη πρακτική των κυβερνήσεων διαχρονικά είναι ή μη χρηματοδότηση αγοράς λεωφορείων και η αύξηση των εισιτηρίων.
  • Είτε με κρατικά επιδοτούμενο ιδιωτικό οργανισμό, είτε με κρατικοποιημένο που μετακυλίει το κόστος λειτουργίας στο λαό, ο στόχος της κυβέρνησης (χθες και σήμερα) είναι να μετατρέψει την μετακίνηση από ΔΙΚΑΙΩΜΑ σε ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ, σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού.

Οι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι, οι επιβάτες αυτής της πόλης, είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην ανθρώπινη μετακίνηση.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 15/12/2018 στις 12:00μ στο Αγ. Βενιζέλου.

  • Άμεση αύξηση των δρομολογίων σε ΟΛΕΣ τις γραμμές!
  • Ασφαλής μετακίνηση! - Όχι άλλες βλάβες και πυρκαγιές λεωφορείων εν κινήσει!
  • Φθηνές συγκοινωνίες - Καμιά αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων!
  • Διεκδικούμε ασφαλείς, ανθρώπινες, και φθηνές αστικές μετακινήσεις για όλους.

Πρωτοβουλία εργαζομένων και φοιτητών για τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης».

Δείτε το σχετικό κάλεσμα ΕΔΩ

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.