Τέσσερις ανήλικοι ανάμεσα στους συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερις ανήλικοι ανάμεσα στους συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τις προσαγωγές και συλλήψεις  κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας χθεσινών πορειών.

Πρόκειται για τρία αγόρια κι ένα κορίτσι. Αναμένεται να οδηγηθούν στο Εισαγγελέα. Σε συνολικά 52 προσαγωγές έχει προχωρήσει η αστυνομία μετά το πέρας της πορείας για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι 15 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Διαβάστε  κι ΕΔΩ σχετικά θέματα: 

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο έτσι''. ''Κραυγή'' του ΑΠΘ μετά τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
Ισοπέδωσαν την Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ (ΦΩΤΟ)
Φωτιά στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης - Ένα άτομο τραυματίστηκε
Νέα φωτιά στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 11.15: Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η αστυνομία, πρόκειται για άτομα διαφόρων ηλικιών (16 – 27 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Διατάραξη της κοινής ειρήνης, Επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού εν ώρα Υπηρεσίας, Εμπρησμό, Απείθεια, Αντίσταση, παραβάσεις του Νόμου περί όπλων, βεγγαλικών και εκρηκτικών υλών και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε πενήντα δύο (52) προσαγωγές προχώρησαν αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας προγραμματισμένων πορειών που έλαβαν χώρα χθες (06-12-2018), στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων οι δεκαπέντε (15) μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Πρόκειται για άτομα διαφόρων ηλικιών (16 – 27 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Διατάραξη της κοινής ειρήνης, Επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού εν ώρα Υπηρεσίας, Εμπρησμό, Απείθεια, Αντίσταση, παραβάσεις του Νόμου περί όπλων, βεγγαλικών και εκρηκτικών υλών και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Μετά το πέρας των πορειών, ομάδες ατόμων εισήλθαν στους χώρους του ΑΠΘ, απ’ όπου εξέρχονταν κατά διαστήματα, εκσφενδονίζοντας πέτρες, αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, φωτοβολίδες σε ευθεία βολή και διάφορα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες προκειμένου να περιορίσουν τις επιθέσεις και τις φθορές πραγματοποίησαν αναγκαία χρήση μέσων και τακτικών.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν τέσσερις (4) αστυνομικοί.Από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης διενεργείται Προανάκριση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

 

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.