Εντοπίστηκαν 200 ευρώ από τα λύτρα για την απαγωγή στη Θεσσαλονίκη του Γ. Μυλωνά

Εντοπίστηκαν 200 ευρώ από τα λύτρα για την απαγωγή στη Θεσσαλονίκη του Γ. Μυλωνά

Συναγερμό στην υποδιεύθυνση ασφαλείας στον Πειραιά προκάλεσε η ενημέρωση από εργαζόμενους τράπεζας, πως ένας άνδρας που πήγε σε υποκατάστημα τράπεζας για να διεκπεραιώσει προσωπική υπόθεση, διαπιστώθηκε πως κατέθεσε στον γκισέ ένα χαρτονόμισμα των 200 ευρώ

προερχόμενο από τα χρήματα που είχαν δοθεί ως λύτρα στους απαγωγείς του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά! Ο Μυλωνάς είχε απαχθεί και είχε παραμείνει όμηρος στα χέρια του διαβόητου Βασίλη Παλαιοκώστα και της ομάδας του, για 13 ολόκληρες μέρες στην Θεσσαλονίκη. Οι απαγωγείς είχαν καταφέρει να αποσπάσουν από την οικογένεια του βιομηχάνου, 13 εκατομμύρια ευρώ και τον απελευθέρωσαν. Ο Παλαιοκώστας είχε αρχικά ζητήσει το ποσό των 30 εκατομμυρίων για να τον απελευθερώσει, αλλά όπως του είπε, ο Μυλωνάς, «αυτό το ποσό δεν μπορεί να συγκεντρωθεί» για να λάβει την απάντηση του διαβόητου κακοποιού πως, «έχεις χάρη που υποσχέθηκα στην γυναίκα σου να γυρίσεις ζωντανός στο σπίτι».

Τα χρήματα που είχαν δοθεί ως λύτρα στους απαγωγείς του Μυλωνά είχαν σειριακή αρίθμηση σε μια προσπάθεια των αρχών, να εντόπιζε μέσω συναλλαγών τους απαγωγείς του βιομηχάνου, αφού τον είχαν απελευθερώσει. Έτσι λοιπόν ένα από τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα της απαγωγής Μυλωνά, διαπιστώθηκε πως βρέθηκε στο υποκατάστημα της τράπεζας στον Πειραιά. Άμεσα και με διακριτικότητα οι υπάλληλοι συνέστησαν στον κάτοχο του χαρτονομίσματος να κάνει λίγο υπομονή καθώς θα καθυστερούσε λίγα λεπτά η εξυπηρέτησή του.

Στο σημείο μετέβησαν άνδρες της ασφάλειας που οδήγησαν τον έκπληκτο άνδρα στο τμήμα ασφαλείας για για εξέταση. Όπως προέκυψε από την κατάθεσή του κατόχου του 200ευρου, στους άνδρες της ασφάλειας, ουδεμία σχέση με την απαγωγή του βιομηχάνου Μυλωνά είχε. Επίσης δεν μπορούσε να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα και που περιήλθε στην κατοχή του, αλλά και το άτομο που του το έδωσε. Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα και η ασφάλεια Θεσσαλονίκης που ζήτησε τα πλήρη στοιχεία του ατόμου που είχε στην κατοχή του «ύποπτο» 200ευρω αλλά και τα στοιχεία για την υπόθεση.

Το χρονικό της απαγωγής Μυλωνά

Ο βιομήχανος Γιώργος Μυλωνάς είχε απαχθεί στις 9 Ιουνίου του 2008 έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Οι απαγωγείς, ήταν τρία πάνοπλα άτομα που ανέμεναν κρυμμένοι στο πάρκινγκ της μονοκατοικίας του . Όταν είδαν το πολυτελές αυτοκίνητό του να φτάνει, εμφανίστηκαν μπροστά τον ανάγκασαν να ακινητοποιήσει το όχημα με την απειλή των όπλων. Μαζί με τον Μυλωνά ήταν και η σύζυγός του, την οποία δεν πείραξαν. Έβαλαν τον Μυλωνά στο πίσω μέρος του οχήματός τους και τον οδήγησαν σε κρησφύγετο που είχαν στην περιοχή της Σουρωτής. Όπως είχε δηλώσει ο Γιώργος Μυλωνάς μετά την απελευθέρωσή του, τα πρώτα λόγια που του είχε πει ο Βασίλης Παλαιοκώστας όταν έγινε η απαγωγή ήταν «εσύ μπορεί να είσαι ο Μυλωνάς του αλουμινίου εμείς όμως είμαστε οι Βαρδινογιάννηδες των απαγωγών» .

Ο Μυλωνάς δεν έκρυψε ποτέ πως κατά την διάρκεια της απαγωγής του, φοβήθηκε για την ζωή του, άλλωστε όπως υποστήριξε ο Παλαιοκώστας του είχε πει πως, «Μου είπαν είμαστε καθάρματα, μεγάλη ομάδα και όλοι σεσημασμένοι και αν κάτι πάει στραβά θα σε καθαρίσουμε». Κατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεση, ο Μυλωνάς κλήθηκε να περιγράψει τον Βασίλη Παλαιοκώστα και είχε αναφέρει πως, «Είχε θεσσαλική προφορά, ήταν κοντός και μυώδης». Όταν τον συνέλαβαν και τον συνάντησα στα κρατητήρια, μου είπε,«Μυλωνά πάλι πάχυνες; Έβαλες μου φαίνεται κιλά.».


newpost.gr